CUMHURİYET'E CHARLİE HEBDO BASKINI

CUMHURİYET'E CHARLİE HEBDO BASKINI

Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo karikatürlerini yayımlayacağı iddiası üzerine, polisin gazetenin basıldığı matbaaya gelerek baskının dağıtımını engellemeye çalıştığı iddia ediliyor.

 

Haber soL'un edindiği bilgilere göre, Cumhuriyet'in, Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini basacağı iddiası üzerine, polis gazetenin basıldığı matbaaya gelerek dağıtımı engellemeye çalıştı. Bu iddia üzerine sosyal medya karıştı.

SAVCILIK İZİN VERDİ

Matbaadaki dağıtım kamyonlarını bir süre engelleyen polis, 1 saatlik gecikmenin ardından savcılıktan gelen telefon üzerine kamyonların matbaadan çıkışına izin verdi. Konuya ilşkin Cumhuriyet sitesi sessizliğini sürdürüyor. Cumhuriyetin söz konusu sayıyı yayınlayacağını duyurduktan sonra Başta AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı melih Gökçek olmak üzere Cumhuriyete karşı linç kampanyası başlatıldı

 

Cumhuriyet'in Şişli'deki binasının yakınlarına da bir akrep aracının konuşlandırıldığı iddia edildi:

 

Cumhuriyet gazetesi, Charlie Hebdo karikatür seçkisiyle ilgili yaklaşık bir saat önce Twitter hesabından bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, seçkinin 4 sayfa olduğu ve hazırlanırken "toplumların inanç özgürlükleri ve dini hassasiyetlerine de" özen gösterdildiği vurgulandı.

İŞTE O TWEETLER

1-100.jpg

2-094.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı