Cumhuriyet yönetiminden Fatih Altaylı'ya yanıt; ' Özür Dile '

Cumhuriyet yönetiminden Fatih Altaylı'ya yanıt; ' Özür Dile '

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı'nın Cumhuriyet yönetiminin kurucu nadir Nadi'ye ait olan boğaz manzaralı evin satılması ile ilgili yazısına yanıtı sert oldu.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dünkü yazısında Nadir Nadi'nin evinin satışına ilişkin önemli bir iddia ortaya atmıştı. Cumhuriyet'in yönetimini zehir zemberek sözlerle eleştiren Altaylı'nın yazısında dikkat çektiği konu ise Cumhuriyet yönetiminin Kurucu Nadir Nadi'ye ait olan Harbiye'de boğaz manzaralı dairenin satış konusuydu.

ALTAYLI ŞÖYLE YAZMIŞTI

Altaylı, "Nadi Ailesi’nin en değerli varlığını yaşatmak için evinin satılması çok garip değil, ama bu satışta garip olan bir şeyler var. Bir süre önce bana gelen bilgilere göre, bu ev değerinin çok çok altında bir fiyata satılmış. Ne bir değer tespiti yaptırılmış, ne bir rayiç araştırması. Koca ev, içindeki tek bir mobilya parçasının edebileceği bir değere, oldubittiye getirilerek 'önemli' bir isme üç otuz denebilecek, Halkalı’da bir daire parasına verilmiş" ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURİYET'İN YANITI BÖYLE OLDU

Altaylı'ya yanıt veren Cumhuriyet gazetesi yönetimi, "Altaylı, kendisine bir süre önce gelen bilgileri teyit etme ihtiyacı duysa ya da halen üç arkadaşımızın tutuklu yargılandığı davaya ilişkin birazcık ilgi ve bilgisi olsa yine bu yazıyı yazar mıydı bilmiyoruz. Ama madem gerçeğe düpedüz aykırı iddialara dayalı biçimde olsa da sordu, yanıtlayalım ve düzeltelim. 

Merhum Nadir Nadi’nin eşi, merhume Berin Nadi’den Cumhuriyet Vakfı’na miras bırakılan daire 17 Aralık 2015’te 2 milyon 400 bin TL’ye satıldı" dedi.

Gazete, Altaylı'yı özür dilemeye çağırdı.

ALTAYLI'NIN GARİPSEDİĞİ KISIM
.....

Cumhuriyet’e yönelik dava açılmadan ve Can Dündar yurtdışına kaçmadan bir süre önce, maddi sıkıntıda olan Cumhuriyet Gazetesi, gazeteyi döndürebilmek, borçlarını ödeyebilmek için vakfın elinde bulunan bazı menkul ve gayrimenkulleri satmak zorunda kalmış.

Bunda bir sıkıntı yok. Zora düşen her şirketin yapacağı bir şey.

Satılan gayrimenkuller arasında, Cumhuriyet Gazetesi’nin sahibi rahmetli Nadir Nadi’nin, İstanbul Harbiye’de, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki evi de var.

Bilenler bilir, İstanbul’un en şık, en pahalı yerlerinden biri.

Önü İstanbul’un en geniş caddesine, arka tarafı ise Boğaz’a bakan, birkaç yüz metrekarelik bir daire. İçinde ise çok değerli mobilyalar, antikalar, sanat eserleri.

Nadi Ailesi’nin en değerli varlığını yaşatmak için evinin satılması çok garip değil, ama bu satışta garip olan bir şeyler var.

Bir süre önce bana gelen bilgilere göre, bu ev değerinin çok çok altında bir fiyata satılmış.

 

İlgili Haberler