CUMHURİYET GAZETESİNE ŞOK TEHDİT

CUMHURİYET GAZETESİNE ŞOK TEHDİT

Daha destek sayısı yayınlanmadan, matbaasına yargı kararı olmaksızın polis incelemesi yapılan Cumhuriyet Gazetesi, sosyal medyada geliştirilen çok sayıda linç kampanyaları ile açıkça hedef gösterildi.

Geçmişte 6 yazarını teröre kurban veren Cumhuriyet Gazatesi, Paris'te kökden dinci İŞİD terör örgütü militanlarınca 12 çizeri öldürülen Charlie Hebdo mizah dergisine uluslararası bir kampanyaya destek vermek için 4 sayfasını yayınlama kararı ardından çok sayıda tehdit almaya başladı. Daha destek sayısı yayınlanmadan matbaasına yargı kararı olmaksızın polis marifeti ile inceleme yapılan Cumhuriyet  sosyal medyada geliştirilen çok sayıda linç kampanyaları ile  hedef gösterildi.

FACEBOOK'TA SAYFA AÇILARAK AÇIKÇA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI

Facebook üzerinden oluşturulan sayfada Charlie Hebdo mizah dergisinden 4 sayfalık bir seçki yayınlayan Cumhuriyet gazetesini basma çağrısı yapıldı. Müslüman Anadolu Gençlik Mehmet Ali Bayram, Enes Mura, Fatih Ayhan, Umut Fidan adına düzenlenen saldırı çağrısında  "Yarın ahirette; "Allah sevgilisine hakaret edilirken ne yaptın?" sorusuna, provokasyona gelmemek için evimde oturdum cevabını vermek içine siniyorsa; devam et oturmaya..." denildi.

POLİSİN MATBAA İNCELEMESİ

Basında yer alan "polisin matbaa incelemesi"nin doğrulandığı açıklamada, "Matbaaya gelen polisler tarafından nakliye işlemi durdurulmuştur. Tahminimize göre, özellikle sosyal medyada çok yoğun bir şekilde ertesi günkü Cumhuriyet Gazetesi'nde toplumun büyük çoğunluğunun benimsediği dini değerlere yönelik hakaret, aşağılama teşkil eden bir içerik olacağı, bu şekilde yapılacak bir yayının kamuoyunda büyük tepkileri ve kuvvetle muhtemel kamu barışını bozmaya yönelik bir sonuca yol açacağı öngörüsü ve kanaatiyle bir adli inceleme, ön soruşturma amacıyla böyle bir girişimde bulunulmuş olsa gerektir. Tarafımıza şimdiye kadar bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadığı ve bilgilendirilmediğimiz için, bu beyanımızın bir tahminden ibaret olduğunu belirtmek isteriz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı