CUMHURİYET GAZETESİNE GECEYARISI PROTESTOSU 5 GÖZALTI

CUMHURİYET GAZETESİNE GECEYARISI PROTESTOSU 5 GÖZALTI

Charlie Hebdo'nun karikatürlerini yayınlamasına tepki gösteren bazı gruplar gazetenin bulunduğu sokakta eylem yaptı. Gruptan 5 kişi gözaltına alındı.

CUMHURİYET Gazetesi'nin Charlie Hebdo'nun karikatürlerini yayınlamasına tepki gösteren bazı gruplar gazetenin bulunduğu sokakta eylem yaptı. Gruptan 5 kişi gözaltına alındı.

CUMHURİYET GAZETESİ HESAP VERECEK

Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki binasının yakınlarına gelen bir grup, "Hüzünlenme Ya Resullah, Bu Ümmet Seninle" yazılı pankart taşıdı, tekbir ve kelime-i şahadet getirdi. Grup, "Cumhuriyet gazetesi hesap verecek", "Burası Türkiye Fransa değil" şeklinde slogan atarken, bazı grup üyeleri de oturma eylemi yaptı.

Gazete önünde öğleden sonra gözaltına alınan 3 kişinin serbest bırakıldığını öğrenen grup, eylemine son verdi.

5 GÖZALTI

Bu arada, Cumhuriyet gazetesinin bulunduğu İstiklal Sokak'ın tamamı araç ve yaya girişine kapatılırken, sokağın iki girişine de Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) yerleştirildi.

Sokağın yaya geçişine kapatılmasından önce, gazetenin önüne ellerinde pankartla gelen 3 kişi gözaltına alındı. Elindeki gazeteyi yakarak protestoda bulunmak isteyen 1 kişi ile polise engel olmak isteyen arkadaşı da gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Bu arada, Cumhuriyet'in önünde bekleyen bazı vatandaşlar, gazete yakan eylemciye tepki gösterdi.

YAKMAK İSTEDİ

FACEBOOK ÜZERİNDEN TEHDİT EDİLMİŞTİ

Facebook üzerinden oluşturulan sayfada Charlie Hebdo mizah dergisinden 4 sayfalık bir seçki yayınlayan Cumhuriyet gazetesini basma çağrısı yapıldı. Müslüman Anadolu Gençlik Mehmet Ali Bayram, Enes Mura, Fatih Ayhan, Umut Fidan adına düzenlenen saldırı çağrısında  "Yarın ahirette; "Allah sevgilisine hakaret edilirken ne yaptın?" sorusuna, provokasyona gelmemek için evimde oturdum cevabını vermek içine siniyorsa; devam et oturmaya..." denimiş ve Cumhuriyet açıkça tehdit edilmişti

 

Kaynak:Haber Kaynağı