CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAYIM

BENDE ADAYIM

Cumhurbaşkanı adayları yavaş yavaş ortaya çıkınca kendi kendime dedim ki, bir cumhurbaşkanında bulunması gereken özellikler bende fazlasıyla var. Şöyle ki:

TOPARLAYICIYIM: Euro demedim, dolar demedim toparladım. Hatta eşi dostu toparladım; şimdi birlikte toparlıyoruz. 

BARIŞÇIYIM: Barıştan asla ödün vermem. Barış istemeyenleri ayağımın altına alır ezerim, icabederse ayaklarına sıkarım. Seçilirsem söz veriyorum; barış istemeyenleri fırınlara doldurup sabun yapacağım.

DÜRÜSTÜM: Çok şükür alnım açık, yüzüm ak. Sadece mal varlığımın kaynağını açıklayamıyorum. Lakin uzmanlarım çalışıyorlar, Avrupa Birliği’ne girdiğimizde mal varlığımla ilgili açıklama yapılacak.

DEMOKRASİDEN YANAYIM: O ki memlekette ileri demokrasi var; herkes istediğini yapmakta özgür olmalı. Ben seçilirsem çarşafa girenleri Atatürk rozetiyle ödüllendireceğim. İmralı’daki misafirimiz özgür olacak. Ücretler değil ama fiyatlar özgür olacak. Sınırlar, Suriye sınırımız gibi olacak. İsteyen girsin, isteyen çıksın, herkes özgürce şeyini şey etsin.

YABANCI DİLİM VAR: Amerikancayı ana dilim gibi biliyorum, lakin konuşamıyorum. Vücut dilimle takviye ederek meramımı anlatıyorum. Mesela: “What is this? This is my diz” Yani dedim ki “Bana kelek yapma, burdan başka Türkiye yok”. (Bu arada vücut dilimi de kullanıyorum)

YÜKSEK TAHSİLLİYİM: Memlekette ilkokulu bitiremeyince rahmetli beni El Ezher’e gönderdi. Gerçi kaç yıl okuduğumu unuttum ama elleri dert görmesin, hocalarımdan çok dayak yedim, çok azar işittim. Sonunda arka kapıdan da olsa mezun oldum, kapı gibi diplomayı sahaflardan alıp duvara astım.

Şimdi ise diyorum ki ölmeden ben de bir murat alayım, bir sefer de ben cumhurbaşkanı olayım. Buradan söz veriyorum, milletin a…. koymazsam gelin yüzüme tükürün.

Desteğinizi bekliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar