CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINI BASTILAR, 9 ÖLÜ VAR.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINI BASTILAR, 9 ÖLÜ VAR.

İslami terör dinmiyor…

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki cumhurbaşkanlığı sarayına Eş Şebab Örgütü tarafından saldırı düzenlendi. Çatışmalarda 9 kişi hayatını kaybetti.

Mogadişu’nun Wardigley bölgesinde bulunan cumhurbaşkanlığı sarayının iki kontrol noktasında patlama meydana geldi.

Militanlar daha sonra sarayın bulunduğu bölgeye roketli saldırı düzenledi. Saldırıya, Somali askerleri anında karşılık verirken, ülkede görev yapan Afrika Birliği askerleri de bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve tank sevk etti.

Eş Şebab Örgütü, cumhurbaşkanlığı sarayının bazı bölümlerini ele geçirdiklerini iddia ederken, Somalili yetkililer çatışmaların sona erdiğini belirterek Eş Şebab'ın iddiasını yalanladı.

Saldırı sonucunda cumhurbaşkanlığı sarayının bir bölümünde yangın çıktığı ve yangının askerlerce söndürüldüğü açıklandı.

Saray muhafızları ile saldırganlar arasında çıkan çatışmada, 9 kişi hayatını kaybetti.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan güvenlik yetkilisi Abdi Ahmet, “Dokuz saldırganın hepsi öldürüldüğü. Durum kontrol altında” dedi.

Abdi Ahmed, intihar yelekleri giymiş saldırganların çatışmaların sonunda kendilerini patlattıklarını duyurdu.

Afrika Barış Gücünün korumalığını yaptığı Somali Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda cumhurbaşkanı ve çeşitli bakanlıklara ait ofislerin bulunduğu ifade edilirken, Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un saray çevresinden ayrıldığı Mogadişu'daki Afrika Barış Gücüne ait bir yere götürüldüğü belirtildi.

Saldırının düzenlendiği saatlerde başkent Mogadişu'daki tüm yollar trafiğe kapatıldı.

Saldırıyı Eş Şebab örgütü üstlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı