CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN SES KAYDI AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN SES KAYDI AÇIKLAMASI

.

Gül İstabul'da cuma namazı çıkışında konuyla ilgili açıklama yaptı, "Bu işe bulaşanlar kimlerse, katkı verenler kimlerse muhakkak ortaya çıkartılacak ve kanunların emrettiği şekilde, en şiddetli şekilde muhakkak ki cezalandırılacaktır." diye konuştu. 

"HERKES TÜRKİYE - SURİYE SINIRININ NE KADAR HASSAS OLDUĞUNU BİLİYOR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Maslak'taki İstanbul Orman Müdürlüğü'nün içinde bulunan Fatih Ormanı Camii'nde kıldı. Gül Cuma namazı çıkışında açıklama yaptı. Gül , Suriye içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidine karşı savaş planlarının ele alındığı güvenlik zirvesine ait ses kayıtlarının internete düşmesi ile ilgili açıklama yaparak, "Suriye'de ki gelişmelerden dolayı herkes Türkiye Suriye sınırının ne kadar hassas olduğunu biliyor. 900 km'lik sınırımızda tabi ki de tehlikelere, tehditlere karşı birçok tedbir alıyoruz ve daima teyakkuz halindeyiz. Ama son dönemlerde Türkiye'nin yurtdışında ki tek vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi, Türk Bayrağı'nın dalgalandığı tek yer orasıdır. Orayla ilgili bir çok tehditler ve birçok Türkiye'nin kabullenemeyeceği durumların söz konusu olma ihtimali ortaya çıktı ve bu tehditlerde ortaya çıktı" dedi. 

"BÜYÜK BİR CÜRRETTİR"

Cumhurbaşkanı Gül, "Bir taraftan Türkiye'yi Suriye'deki savaşa katma provokasyonlarına karşı dikkatli olmak diğer taraftan da yurtdışında ki toprağımızda Türk bayrağına karşı her hangi bir saldırının olmamasıyla ilgili, ilgili devlet birimlerine hep talimat verdik" diyerek şunları söyledi: 

"'Bunları oturun konuşun ve gerekli tedbirleri, senaryoları hep tartışın' diye. Dışişleri Bakanı'nın başkanlığına, makam odasına, devletin en önemli güvenlik bürokrasisinin başında ki kişilerin bir araya gelip bu tedbirleri konuştukları bir toplantının takip edilmesi, dinlenmesi, izlenmesi çok büyük bir cüretkarlıktır. Ve bu devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir. Çünkü tamamen devlet güvenliği ile ilgili bir konudur ve toplantıda bulunanlar devlet güvenliği ile ilgili devlet bürokrasinin en üstünde ki insanlardır. Dolayısıyla bu kesin kez büyük bir cürettir hiç görmediğimiz bir şekilde ve bir casusluk faaliyetidir. Ve devletin hiçbir zaman müsamaha edemeyeceği bir olaydır." 

"BUNUN BÖYLE BİLİNMESİNİ İSTİYORUM"

Cumhurbaşkanı Gül konuyla ilgili, müsteşarla, bakanla, başbakanla görüştüğünü belirterek, "Ne gerekirse yapılacak ve bu faaliyeti kimler düşündü, kimler organize etti, kimler katıldı, kimler katkı verdi ve kimler yaptı muhakkak ortaya çıkartılacaktır. Bunun böyle bilinmesini isterim. Kesinlikle buna bir müsamaha gösterilemez. En üst seviyede ki devlet bürokrasisinin, profesyonellerin bir araya gelip bize yapacakları tavsiyeleri oturup konuştukları toplantılardır bu toplantılar. Bunun böyle bilinmesini istiyorum ve muhakkak bu işe bulaşanlar kimlerse, katkı verenler kimlerse muhakkak ortaya çıkartılacak ve kanunların emrettiği şekilde, en şiddetli şekilde muhakkak ki cezalandırılacaktır" dedi. 

Camide bulunan bir grup vatandaş, Cumhurbaşka Gül açıklamalarının ardından alkışladı. Gül'de vatandaşları selamladı.


Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


 

Kaynak:Haber Kaynağı