CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:  ÇİFTE TELLİ OYNUYORLAR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÇİFTE TELLİ OYNUYORLAR

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı'nda hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı'nda hitap etti. Toplantıda Kobani'de yaşanan gelişmelere değinen Erdoğan, "Somali'de emniyet sağlamak için hiçbir ülkenin kılı bile kımıldamıyor. Kobani söz konusu olduğunda, küçük bir yerleşim yeri için dünya ayağa kalkıyor. Oradan ayrılanlar bize geliyor. Orada kimse yok burayı bombalıyorlar. Bugün bakıyoruz çifte telli oynuyorlar. DEAŞ oradan çıkmış. O bombalanan yerleri yeniden kim onaracak. Oradan ayrılan 200 bin insan geri dönebilecek mi dönerse nereye yerleşecek" ifadelerini kullandı.

İSMET İNÖNÜ'NÜN SÖZÜNÜ KULLANDI

Konuşmasında ayrımcılıkla bir yere varılamayacağı vurgusunda bulunan Erdoğan, İsmet İnönü'nün bir sözünden alıntı yaparak "Yarın seçimler var. Özellikle güneydoğuda doğuda gelip birileri tehditler savurup oyları şu partiye vereceksiniz aksi halde yakarız yıkarız diyebilirler. Namuslu insanlar namussuzlar kadar şerefli olmadıkça cesur olmadıkça başarılı olamayız. Bu merhum İnönü’nün lafıdır. Bunu görmemiz lazım. Yolu yapan biz hastaneyi yapan biz okulları yapan biz havalimanını yapmak isteyen biz ama engelleyen ben Kürdüm, diyenler. Bu ayrımcılığı hep beraber gidermek zorundayız. Ayrımcılıkla bir yere varmaz. Beraberliğe ihtiyacımız var. Milletimizin temsilcileri olarak kirli oyunları bozacak olan sizlersiniz. Bir üst akıl belli siyesi partileri vazifelendiriyor. Siz dini cemaat zannediyorsunuz hizmet örgütü zannediyorsunuz, onlar halk veya hak için değil patronları için olan üst akıl için çalışıyorlar" diye konuştu.

"HİÇBİR ÜLKENİN KILI KIMILDAMIYOR"

Somali üzerinden Kobani eleştirisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Somali’de terör kol geziyor. 211’de daha fazlaydı şimdi daha zayıfladı. Türkiye’nin orada yaptığı yatırımlar sayesinde değişim söz konusu. Orası için muhteşem sayılabilecek bir havalimanın açılışını yaptık. Bir Türk firması bunu yaptı. Havalimanından şehre gayet güzel bir yol oldu. 200 yataklı bir hastanenin açılışın yaptık. Onun yanında hemşirelik yüksek okulunun açılışını yaptık. Orada bir cami yapılmış onun açılışını gerçekleştirdik. O insanların kaldıkları yerlerin halini gördük. Şimdi ben soruyorum. Siz değerli muhtarlarımın nazarında bu millet tarihi mesuliyeti ile bu tür olaylara seyirci kalır mı? Bu ecdadın torunları olarak bizlerde seyirci kalmayacağız. 12 yıl önce Türkiye’nin bu ülkelere verdiği destek 45 milyon dolardı şimdi 4,5 milyar dolar. Fakir fukara nerede varsa elimizi uzatıyoruz. Bu kimin sesini yükseltiyor? Türkiye’nin. Hangi milletin? Türk milletinin. Bu bölge tarihte ne olarak anılırdı biliyor musunuz? Habeşistan olarak anılırdı. Osmanlı cihan devleti bu bölgeye kadar uzanmış bu bölgede huzuru sağlamak için hizmet vermişti. Osmanlı devletinin buralardan çekilmesiyle bu bölgede sömürü başladı. Ayrılıklara savaşlara çatışmalara zemin hazırlandı. Birçok ülke buralara baktığında altın, elmas ve petrol görüyor. Biz dostluk ve kardeşlikle bakıyoruz. Orada emniyet sağlamak için hiçbir ülkenin kılı bile kımıldamıyor.

200 BİN İNSAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "Kobani söz konusu olduğunda dünya ayağa kalkıyor küçük bir yerleşim yeri için dünya ayağa kalkıyor. Oradan ayrılanlar bize geliyor. Orada kimse yok burayı bombalıyorlar. Bugün bakıyoruz çifte telli oynuyorlar. DEAŞ oradan çıkmış. O bombalanan yerleri yeniden kim onaracak. Oradan ayrılan 200 bin insan geri dönebilecek mi dönerse nereye yerleşecek. Kendilerine Halep diyoruz kimse duymuyor. 1 milyon 200 bin insan yaşıyor. Niçin Halep ile ilgilenmiyorsunuz?" dedi.

"ÖLÜMÜ ÖLDÜRENE, ÖLÜM HİÇBİR ŞEY YAPAMAZ"

Konuşmasında Somali ziyareti öncesinde bölgede Türk heyetinin kalacağı otelin önünde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı hatırlatan Erdoğan, "Afrika’da 4 yaşında bir yavrunun halini gördüm. Serseri kurşun kasığından girmiş kasığından çıkmış. O yavrunun halini gördüğümüzde bu hastane burada olmasaydı ne olacak bu yavrunun hali dedik. Biz oralarda olmazsak halimiz ne olur. İşte sosyal adalet bu. Tabii oraya gitmememizi isteyenler oldu. Terör var dediler. Ziyaretimiz öncesi canlı bomba saldırı oldu. 5 kişi öldü. Heyetimiz sıkıntı yaşamadı. Tehditler savruldu, geri adım atmayacağımız söyledik. Gittik her türlü tedbir alındı. Ölümü öldürene ölüm hiçbir şey yapamaz bunu böyle bilmemiz lazım. Korkuyu korkutanlara korku hiçbir şey yapamaz. Biz korkarsak Somali’yi kendi kaderi ile baş başa bırakırsak ecdadımız, şehitlerimiz, Allah bunun hesabını sorar. Büyük devlet olmanın sorumluluğu budur. Biz de korkuyoruz korkmayacağız" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı