Cudi Dağı turizme açılsın !

Cudi Dağı turizme açılsın !

Süreç'in propagandası çok güzel yürüyor !


Cudi Dağı turizme açılsın

MEDYADA SÜREKLİ BUNA BENZER HABERLER ÇIKIYOR

AKP'nin propaganda yöntemleri işliyor. Medya da son günlerde sürekli çıkan haberlere bir yenisi eklendi. Barış süreci fikrini İmralı Görüşmeleri ile iktidarının 10 yılından sonra başlatan AKP, meydanlardan çekildi tartışmayı diğer merkezlere bıraktı. Sürecin savunmasını da 62 adet seçtiği Akil İnsanlara yaptırtan AKP, işin sadece ticari tarafının organizasyonu gayretinde. Neredeyse hergün Doğu ve Güneydoğuyu temsil eden bir kişi çıkıp barışın ticari faydalarını anlatıyor. Birbirinden güzel ve cazip bu seçenekler içerisinde, Van Gölü, Akdeniz yerine, Palandöken Uludağ'ın yerine konularaka turizme açılıyor. Her gün Akil basında bir haber görebilirsiniz. Turistler Diyarbakır,Şırnak ve benzere yere akın ediyor, doğu turizm cennetine dönüşüyor. Sihirli sopa bir dokundu 10 yıldır binlerce insanın öldüğü Güneydoğu cennete döndü, Pek Yakında, Marmara, Ege ve gelişmiş tüm yörelerde iş adamlarının Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım haberleri gelmeye de başlayacaktır.

En son Şırnak Esnaf Odaları Başkanın'dan bir öneri geldi.

CUDİ DAĞI TURİZME AÇILSIN

ŞIRNAK Esnaf Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, 30 yıldır yaşanan çatışmalı ortamından en çok esnafların etkilendiğini belirterek, esnaf olarak yıllardır güvenlik nedeniyle çarşı izni verilmeyen askerlerin de artık çarşıya çıkmaları gerektiğini söyledi.

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ
 
 
 
 Başkan Haşimoğlu, yıllardır çatışmalarla gündeme gelen Cudi dağının turizme açılmasını da isteyerek, "Silahların susması ile insanlarımız artık Cudi Dağı'nın eteklerine kadar gidebiliyorlar. Cudi Dağı'nın turizme açılmasını istiyoruz"diye konuştu. 
 
"BÖLGEDE 15 AY KALAN ASKER, HALK İLE KONUŞMADAN AYRILIYOR" 
 
Şırnak Esnaf Odaları Birliği ve Silopi Şöförler Odası Başkanı Heşar Haşimoğlu, çözüm süreci ile birlikte silahların susması ve barış havasının bölge ekonomisine büyük girdi sağlayıp turizmi canlandıracağını söyledi. Haşimoğlu, 30 yıldır yaşanan çatışmalı ortamdan en çok etkilenen kesimin başında esnaflar geldiğini, eylemlerde işyerlerinde meydana gelen hasarlar ve kapanan kepenklerin esnafı derinden etkilediğini belirterek, "Güvenli ve huzurlu bir ortamın olmamasından dolayı ilçemizdeki askerler yıllardır güvenlik nedeniyle çarşı iznine çıkarılmıyor. Buda esnaflarımızı olumsuz etkilediği gibi batı illerinden yaşayan insanlar ile diyalog eksikliği yaşamamıza da neden oluyor. Kışlada 15 ay görev yaptıktan sonra terhisini alarak memleketine dönen askerin buradaki halkı tanımadan gitmesi olumsuz bir bakış açısı yaratıyor. Silahların susması ve barış havasının oluşması ile artık askerlerin çarşı iznine çıkmalarını istiyoruz" dedi. 
 
Şırnak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, 1990 yıllarda köylerini terk ederek Avrupa'daki ülkelere göç eden Süryanilerin barış süreci ile birlikte tekrar köylerine dönüş hazırlığı içinde olduklarını da ifade ederek, "Yine barış sürecinin olumlu sonuçlanması ile beraber köylülerimiz köylerine dönmeye başlayacaktır. Yıllar önce köylerini boşaltarak Avrupa'ya göç eden iki köyümüz vardır. Körseli ve Aksu köyleri Süryani köyleridir. Bu insanlarımız bir kısmının Avrupa'da sanayici ve işadamı olduklarını öğrendik. Bu köylülerimizin köylerine dönerek yatırım yapmalarını bekliyoruz. Bunun bir örneğini Mardin'de ve Midyat'ta görmekteyiz"dedi. Çatışmalı ortam nedeniyle ilçeye yatırımın yapılmadığını ifade eden Başkan Haşimoğlu, "İlçemiz iki ülkeye komşu ve geniş bir araziye sahip olmasına rağmen bir fabrikamız yok. Ekonomik yönden büyük bir eksikliktir. Eğer huzurlu bir ortam yaratılırsa yatırımcılar gelip burada fabrikalarını kurarlar. Bu da işsizliğin önüne geçmede olumlu bir etki yaratacaktır"diye konuştu. 
 
"CUDİ DAĞI TURİZME AÇILSIN" 
 
İnsanların silahların susması ve barış havasının oluşması ile artık yıllardır çatışmalarla gündeme gelen Cudi Dağı'nın eteklerine kadar gidip piknik yaptığını söyleyen Başkan Haşimoğlu, "Cudi Dağı'nın turizme açılmasını istiyoruz. Derebaşın da bulunan şelaleler ve çelik mevkii, Hesana vadisi ve Görümlü beldesinden bulunan Kelehya mevkii görülmeye değer yerlerdir. Irak'tan yüzlerce turist Antalya bölgesine tatile gidiyor. Barışın gelmesi ile birlikte bahsettiğimiz yerlerin turizme açılmasıyla Iraklı turistlerin Antalya yerine gelip Cudi Dağı'nda tatil yapmayı tercih edeceğine inanıyorum"dedi.