“Cübbeli’yi bir gün maça davet edeceğim.

“Cübbeli’yi bir gün maça davet edeceğim.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım YURT’a konuştu. Yıldırım, en çok merak edilen TT Arena’ya gidip gitmeyeceği ve çok özel bir davet kararını açıkladı

Aziz Yıldırım'DAN  Cübbeli'ye davet TT Arena'ya veto

Aziz Yıldırım Derbi öncesi Yurt Gazetesine yaptığı açıklamalarda çok ilginç mesajlar verdi.
 
Galatasaray’la oynanacak derbi maçı öncesi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım YURT’a konuştu. Yıldırım, en çok merak edilen TT Arena’ya gidip gitmeyeceği ve çok özel bir davet kararını “Cübbeli Ahmet Hoca’yı Saracoğlu’nda ağırlama” düşüncesini ilk defa açıkladı
 
 
AYTUNÇ ERKİN'in Haberi

Yılın son derbisi yarın akşam Galatasaray ile Fenerbahçe arasında TT Arena’da oynanacak. Derbi öncesi yolumuz Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na düştü. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’la randevumuz vardı ve aklımdaki ilk soru ‘Yıldırım derbiye gidecek mi?’ idi. Kendi ağzından duymak istiyordum. Bu arada Metris’te arkadaş olduğu Cübbeli Ahmet Hoca da tahliye olmuş ve bazı kanallarda Yıldırım’la yaşadıklarını anlatmıştı. Belki bu konuda da konuşabilirdi başkan! Randevu saatimiz 13.00’tü ama Aziz Yıldırım’ın bir görüşmesinden dolayı Saracoğlu’na gelmesi uzamıştı. Görüşmenin kimle olduğunu yazılmamak kaydıyla öğrendik. Neden yazılmamak kaydıyla? Zannedersem başkan, bu görüşmenin basın tarafından ‘magazin’leştirileceğini düşünüyor! Neyse…
 
ŞİDDET NASIL ÇÖZÜLÜR?
Fenerbahçe Kulübü hareketli. Yönetim katı, zannedersiniz Bakanlar Kurulu! Herkes elinde bir dosya, bir oradan bir oraya gidiyor. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe’yle ilgili yeni projeleri için çalışıyor. Bu arada, yakın zamanda ilginç projeler kamuoyuna yansıyabilir! Odaya girdik ve ilk sorumuz, ‘Taraftarların derbi maçlarına alınmaması oldu’. Başkan bu konuda yaptıkları girişimi anlattı: “Türkiye’de şiddetin kalkmasının yasakla olmayacağını gördük. Çözümün yalnızca kulüplerle olmayacağı, Kulüpler Birliği, Valilik, Federasyon bir arada hareket ettiği zaman çözüleceğine inanıyoruz. Ve bu çalışmayı başlatmak istedik. Bu olaydan kaçarak değil, olayın içine girerek, 6222 Sayılı Yasa’yı da uygulayarak bunun sağlanmasını istiyoruz”
 
RESMİ TALEP İLETİLDİ
Fenerbahçe Kulübü Başkanı’na göre, statlardaki ‘anarşi’nin önlenmesi için herkes elini taşın altına koymalı: “Yaptığımız girişimle, statlarımızdaki anarşinin, fanatizmin ortadan kalkacağına inanıyorum. Herkes görevini yaparsa, bu konularda fanatiklik yapanlar da statlara alınmazsa, 6222’ye göre konuyu çözeceğimizi düşünüyorum. Statlara seyirci almamakla, taraftarın götürülmemesiyle bu sorunun uzun yıllar süreceğini düşünüyorum. Biz de yönetici arkadaşlarımızla bu kararı aldık, yetkili mercilere yazılarımızı yazdık. Bu konuda samimi ve ciddiyiz. Bunu doğru olduğuna inandığımız için resmi anlamda ilettik”
 
ARENA’YA NEDEN GİTMİYOR?
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yarın oynanacak olan Galatasaray derbisine gidecek miydi diğer önemli sorumuz. Yıldırım çok net ama biraz sitemkar sözler sarfetti sorumuza cevap verirken: “Arena’ya ben gitmiyorum. Biliyorsun daha önce gittim. Bu sene kendi işlerimle uğraştığım ve kulüple ilgili yoğun çalıştığım için gitmiyorum. Yaşadıklarımızı da biliyorsun. İçimizde burukluk var. Bu yüzden gitmiyorum, başka bir nedeni yok, geçen yıllarda gitmiştim”
 
SARACOĞLU’NDA BİR CÜBBELİ
Ve son günlerin en ‘magazinel’ konusu. Aziz Yıldırım, Cübbeli Ahmet Hoca’yla ilgili sorumuza esprili ya da gülümsemeyle yanıt vermedi. Cübbeli’yi ciddiye aldığı kesindi. Cübbeli Hoca’yı Saracoğlu’na davet edecek mi? İşte yanıtı: “Cübbeli’yi bir gün maça davet edeceğim. Hangi maç olur, ne zaman olur bilmiyorum” Yıldırım, Metris’te arkadaş olduğu Cübbeli’yle görüşüyor muydu?: “Her zaman konuşuyoruz. Maça gelme konusunu içerde de konuştuk, dışarda da. Bir gün inşallah maçımıza gelir” Ve son cümle. Aziz Yıldırım, Cübbeli Ahmet Hoca tahliye olduktan sonra görüşmüş ama detaya girmedi!
 
CÜPPELİ: AZİZ  BAŞKAN BANA YARDIM ETTİ
Aziz Yıldırım ile Metris Cezaevi’nde ‘kader birliği’ yapan Cübbeli Ahmet Hoca, Aziz Yıldırım ile aralarında geçen muhabbetleri bazı televizyon kanallarında anlattı. Yıldırım’ın kendisine ilk cezaevine düştüğünde laf attığını ifade eden Ahmet Hoca, bu şekilde muhabbetlerinin başladığını belirtti.
 
İşte Cübbeli Ahmet Hoca’nın açıklamaları:
BENİ GARİBANLAR O’NU AĞIR TOPLAR
“… İçerdeyken, Aziz Başkan diğer revirdeydi. Aynı koğuşta kalmadım ama karşı komşuyduk. Aziz Başkanı sima olarak tanıyorum. Aziz Başkan bana ‘Hoş geldin hocam’ dedi. Ben de ‘Hoş bulduk’ dedim. Öylece muhabbetimiz başladı. Onun ziyaretçisi çok fazlaydı. Onunkiler tabii hep ağır toplardı. Bizim ziyaretçiler sayı olarak fazla ama hep garip insanlardı. Devamlı, her gün ziyaretlerde buluşuyoruz. Aynı odada olmadığımız için tam anlamıyla muhabbet etme fırsatı bulamadık.
 
KADER MAHKUMU DAYANIŞMASI
…Benim yanımda kimse agresif olamaz. O benim yanımda hep kahkahalar atardı. Benim yanımda herkes güler. Bir yalnızlık, yabancılık durumuma karşı, onun tavırları, muhabbet açması bana yardımcı oldu diyebilirim. Ben orada bir kader mahkumu olarak, Aziz Bey’in yardımlarını gördüm”
 
 
Anahtar Kelimeler: Fenerbahçe, Fenerbahçe Aziz Yıldırım, Aziz Yıldırım Aytunç Erkin, Aziz Yıldırım Cübbeli, Aziz Yıldırım Ahmet ünlü