Cübbeli Ahmet Hoca ile hakimin ilginç diyaloğu

Cübbeli Ahmet Hoca ile hakimin ilginç diyaloğu

İstanbul'da görülen 16 sanıklı Karagümrük davasında Cübbeli Ahmet Hoca ile hakim arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Bindiği taksideki radyoda Cübbeli Ahmet Hoca'nın kendisi hakkında konuştuğunu duyan mahkeme başkanı, duruşmada Ünlü'ye cevap verdi.

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de aralarında bulunduğu 16 sanıklı Karagümrük davasının 9’uncu duruşması görüldü. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada; sanıklardan Barış Sezek, Mehmet Batur, Mahjouba Demirel, Osman Aydemir, Ahmet Mahmut Ünlü ve sanık avukatlar hazır bulundu.Cübbeli Ahmet Hoca, duruşma saatinin öğle namazına denk gelmesi nedeniyle 5 dakika gecikmeli olarak duruşmaya katıldı. Duruşma salonuna girdiğinde Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’nin, “Ahmet Bey hoş geldiniz” demesi üzerine Ünlü de, “Hoş bulduk efendim” dedi.

Duruşmada yer almayan müşteki Faslı İmane Lemghari’nin Fas mahkemesine verdiği ifadenin mahkemeye ulaştığı belirtilerek Barış Sezek’e söz verildi. Mahkeme Başkanı Ekinci, Barış Sezek’e “İmane Fas'taki ifadesinde Barış Sezek ile imam nikahı kıydığını belirterek kendisine baba denilen yoğun sakallı ve nikahta Fatiha Suresi'ni okuyan Ahmet Mahmut Ünlü’nün bu nikahı kıydığını belirtmiş” dedi.

Bunun üzerine söz alan Barış Sezek, "İfadenin bir bölümü doğru ama bir bölümü yanlış. Mesela Ahmet Mahmut Ünlü’nün nikahta yer aldığını söylemiş. Bu bölüm yanlış’’ şeklinde konuştu.

Barış Sezek’ten sonra söz alan Ahmet Mahmut Ünlü ise, “Ben orada bulunmadım, nikah da kıymadım. Resmi nikah olmadan bu yaşıma kadar hiç nikah kıymadım. Nüfuzu olan bazı kişiler de benden nikah kıymamı istedi ancak ben hiç kıymadım” dedi. Mahkeme heyetinin daha önceki duruşmalarda kendi nikahınızı kıyabileceğinizi söylemiştiniz sorusuna ise Ünlü, “Kendi nikahımı kıyabilirim, burada sorun yok ama burada durum farklı” dedi.

Daha sonra konuşan Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Ahmet Mahmut Ünlü’ye “Geçenlerde bir taksiye binmiştim. Takside radyo açıktı. Taksici sizi dinliyordu, ben de dinledim. Sohbetinizde ‘Mahkeme 10 günlük izin verdi, ben de 10 gün umreye gittim’ dediniz” ifadelerini kaydetti.

Ünlü'nün, "Umre için avukatlarım size 1 ay izin başvurusunda bulunmuş. Siz de, 'Ne yapacak 1 ay izni, oraya mı yerleşecek?' demişsiniz. Ben de o zaman 10 günlük izin istedim” demesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, “Biz böyle bir şey demedik Senin sevabına neden engel olalım. Orada bir yanlış anlama olmuş. Sana iletenler yanlış iletmiş. İstersen 2 ay kal” şeklinde konuştu.

Ahmet Mahmut Ünlü’nün avukatları, adli denetim süresinin 1 aya çıkarılmasını talep etti. Adli kontrol talebinin reddeden mahkeme heyeti, imza atma süresini 1 aya çıkarıp her ayın ilk çarşamba günü imza atılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti dosyayı mütalaada bulunması için savcıya gönderirken, duruşma 8 Ekim’e ertelendi.