CREDİT SUİSSE'E REKOR CEZA

CREDİT SUİSSE'E REKOR CEZA

ABD makamları Credit Suisse'e öyle bir ceza kesti ki.

ABD makamlarınca vergi kaçırmaya destek verdiğine karar verilen Credit Suisse'e 2,6 milyar dolar miktarında rekor ceza kesildi.

İsviçre'nin en büyük ikinci bankası konumunda olan Credit Suisse, bazı Amerikan vatandaşlarının gizli hesaplarla vergi kaçırmalarına yardım ettiği gerekçesiyle açılan soruşturmada suçlu olduğunu itiraf ederek 2,6 milyar dolarlık ceza ödemeyi kabul etti. Bu tutar, vergi kaçırmayla ilgili bugüne kadar verilen en yüksek para cezasına işaret ediyor.

ABD'de bir süredir devam eden soruşturmada Zurich merkezli Credit Suisse bankası, İsviçre'deki gizli hesapları kullanarak bazı zengin Amerikalıların paralarını vergi toplamaktan sorumlu İç Gelir Servisinden (Internal Revenue Service - IRS) saklamakla suçlanıyordu. Soruşturma sonucu savcılık, bankanın ABD makamlarını aldatıcı davranışını on yıllar boyunca yaptığı görüşüne ulaştı.

Credit Suisse'in suçlamaları kabul ederek ceza ödeme yükümlülüğüne girmesi, söz konusu suçlamalarla ilgili hakkında ceza davası açılmayacağı anlamına geliyor.

Bankanın ödeyeceği cezanın yüksekliğine karşın üst yönetim ise yerini korudu. Credit Suisse, İsviçre kanunları gereği gizli olan müşteri bilgilerini teslim etme zorunluluğuna ise çarptırılmadı. New York eyaleti bankacılık düzenleme otoritesi de Credit Suisse'in bankacılık lisansına dokunmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı