Çölaşan; Dünyada Böyle Örnek Yok !

Çölaşan; Dünyada Böyle Örnek Yok !

Bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak her şeyle Türkiye'yi idare etmek istiyor"

ADD GENEL BAŞKANI ÇÖLAŞAN: TÜRKİYE'YE GETİRİLMEK İSTENEN BAŞKANLIK SİSTEMİNİN DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK
 
Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, (DHA)- ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Türkiye'ye tek kişi diktatörlüğü getirilmek istendiğini iddia ederek, "Yasama, yürütme, yargı yok. Bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak her şeyle Türkiye'yi idare etmek istiyor" dedi.
 
ADD'nin Yalova Şubesi'nin yeni binasının açılışına katılan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Yalovalıları bugün geçmiş dönemden çok daha coşkulu gördüğünü söyledi. Günümüzde, cumhuriyetin saldırı altında olduğunu söyleyen Tansel Çölaşan, "Yasalar, yüzyıllarca süren mücadelelerle alınır. Bize bu cumhuriyet elimize tepsiyle sunuldu. Belki uzun süre kıymetini bilemedik. Ama kaybına ilişkin bir süreç yaşamaya başladığımızda hakikaten mücadele azmini görüyoruz. Burada herkes bunun için duruyor" dedi.
 
DÜNYADA BÖYLE ÖRNEK YOK
 
Türkiye'de uygulanmak istenen başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Tansel Çölaşan, "Türkiye'de uygulanmak istenen başkanlık sistemi ne dünyadaki asıl örneği olan Amerikan sistemiyle, ne Fransa'daki yarı başkanlık sitemiyle hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Vardır dünyada uygulanan başkanlık sistemleri. Amerikan sistemi odur ama çok geniş kuvvetler algılığına tabi bir sistemdir. Yargı ve yasama başkanın karşısında çok güçlüdür. Başkan zayıftır o başkanlık sistemlerinde. Bizde tam tersi yapılıyor. Meclisin yetkilerini, yürütmenin yetkilerini hatta şimdi yargı üzerindeki atama yetkileriyle yargının da yetkilerini üstünde topluyor. Böyle bir örnek dünyada yok" dedi.
 
AYNI HATAYA İKİ KERE DÜŞÜLMESİN
 
Türkiye'de, tek kişilik diktatörlük sisteminin getirilmek istendiğini savunan Çölaşan, "Yasama, yürütme, yargı yok. Bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak her şeyle Türkiye'yi idare etmek istiyor. Aslında bunu halkın görmesi lazım. Demokrasi diye yapılan önümüze gelebilecek olan bir referandumda asla bir 2010'da düşülen yanılgıya düşülmemesi gerekiyor. İki kerede aynı hataya düşerse bu halk tarih tekerrür etmiş oluyor. Vahim bir şeydir bu. Etmeyecektir herhalde aynı hataya düşmeyecektir" diye konuştu.