Cola'dan Ayrana Alkol'ün Devlet Sağlığına Yararı

Cola'dan Ayrana Alkol'ün Devlet Sağlığına Yararı

En büyük geliri ÖTV’den sağlıyoruz. Onların sağlığı için çalışıyoruz.

BU HANGİ ERDOĞAN ?

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz ay video paylaşım sitesi Youtube de yayınlanıp sonra kaldırılan "2 erdoğan" videosunu Türkiye'de izlemeyen kalmadı. İlave hiç bir yorum hatta ima bile bulunmayan bu video da, Başbakan Erdoğan'ın çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalar montajlanmış, izleyenler de birbiri ile çelişen bu konuşmaları milyonlarca kez paylaşmıştı. Başbakan Erdoğan, "1 Başbakan 2 Erdoğan" videolarının serisi için malzeme vermeye devam ediyor.
Dün haliç kongre merkezin de Yeşilay'ın organize ettiği bir toplantıda alkolün vatandaş sağlığına zararlarını anlatan Başbakan Erdoğan aynı zamanda, aynı alkolün devletin sağlığına iyi geldiğinide, ağzından kaçırdı. Erdoğan'ın ağzından Alkölün devletin sağlığına çok faydası olduğuna dair söyledikleri şunlar.


BİRA MİLLİ İÇKİ OLARAK HALKA SUNULDU
 
"Tek parti döneminde alkol teşviki o kadar abartılı bir propagandaya dönüşmüştür ki lokantalara alkolün ne kadar yararlı olduğuna dair afişler asılmıştır.
Bira milli içki olarak halka sunulmuştur. Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır.
Atatürk orman Çiftliğinde çocuklara adeta süt gibi alkollü içki içirildiğine dair fotoğraflar var.
Şunu çok iyi anlamalıyız. Topluma hiç yararı olmayan, tersine zararı olan alkol kullanımının yaşam tarzı olarak savunulacak hiçbir tarafı yoktur.
Alkol, sağlığın bozulmasına ve erken ölümün 3 nedeninden biridir."

TEK PARTİ ÜZERİNDEN ATATÜRK'E YİNE GÖNDERME

Konuşmasında alkolün tek parti döneminde teşvik edildiğini savunan Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliğine sözü getirerek Atatürk'e de göndermede bulundu. "Çocuklara süt gibi alkol içirildiğinin fotoğrafları var diyen Erdoğan", Aynı çiftlikte bir zamanların efsane sütü olarak tercih edilen "AOÇ" markalı sütten ise hiç bahsetmedi. Başbakan Erdoğan sonunda Alkol'ün zararlarını bitirip faydalarına geldi. Dinleyenler alkolün sayısız yararlarının yanı sıra, faydasının da ne olduğunu anladığı Başbakan Erdoğan örnekleri aynen şöyle.

VERGİLER YÜKSEKSE KUSURA BAKMAYIN

Konuşmasın da iktidarları döneminde tüm yasaklara ve aşırı vergilendirmeye karşın, alkol tüketiminin hangi boyutlara geldiğinden hiç bahsetmeyen başbakan Erdoğan, Alkol ve sigara üzerinde bulunan aşırı vergilendirmeyi neden yaptıklarınıda "Hiç kusura bakmayın" şeklinde başlayarak şöyle anlattı.

"Vergileri yüksekse hiç kimse kusura bakmasın. Bizim petrol kuyularımız yok. En büyük geliri ÖTV’den sağlıyoruz. Onların sağlığı için çalışıyoruz.
10 yıldır iktidardayız ve iktidarımızda hiç kimsenin yaşam tarzına, giyimine, yediğine, içtiğine karışmadık.
Özgürlüklerle istismar arasındaki ince çizgiyi muhafaza etmek zorundayız."

ALKOL YASAĞI NEDEN YASALLAŞMIYOR

Erdoğan aslında konuşmasının başında, ilk meclise verilen alkol yasağı konusu ile başladı. Meclisin büyük bir desteği ile yasallaşan alkol yasağının çok kısa bir süre yürürlükte kaldığını sonra tek parti döneminde geri çekildiğini anlatan Erdoğan'a dinleyiciler ya da basın mensupları içerisinde kimse," yeterince meclis çoğunluğunuz var, siz neden alkolü toptan yasaklamıyorsunuz? diye sormadı.

Çünkü Erdoğan'ın açıklamalarından çok net anlaşılıyordu ki, Erdoğan vatandaşın sağlığından çok, hükümetin gelirlerinin sağlığını düşünüyordu. Ortaya konuşmanın bütününden çıkan sonuç ise tam bir karmaşa yaratacak şekildeydi. Başbakan Halkın sağlığı için Alkole çok yüksek vergi koyuyordu, fakat halk vergi arttıkça daha çok içiyordu. Başka bir karmaşa ise, Halkın sağlığını bu kadar düşünen başbakan, Alkol Tüketimini tamammen neden yasaklayacak yasal düzenlemeye gitmiyordu? Yanıtı ise konuşmasından çıkıyor. "Çünkü en büyük geliri ÖTV den sağlıyoruz. Petrol kuyularımız "yok diyordu.

DEVLETİN SAĞLIĞI İÇİN ALKOL

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından, devleti yönetenlerin makam araçları, uçakları, korumaları başta olmak üzere tüm zaruri ihtiyaçlarının tümü içerisinde, alkol ve sigaraya da konulan ÖTV den karşılanmış olduğu sonucu çıkıyor. Bu durumda Başbakan'ın ve hükümeti'nin övündüğü tüm icraatların finansmanının büyük bir bölümü, tüketimi her geçen gün artmakta olan alkol ve sigara severler tarafından karşılanıyor.

ESKİ COLA SATICISININ AYRANI MİLLİ İÇECEK İLAN ETMESİ TUHAFLIĞI

Konu ile ilgili araştırma yaparken, bu açıklamaları yaparken birden bire Ayran'ı "Milli İçecek" ilan eden başbakanın geçmişte ki ticari hayatında ne yaptığı sorusu aklımıza geldi. Daha ilk araştırmada "Ayran sever" olduğunu yeni anladığımız Başbakan Erdoğan'ın bundan yaklaşık 10 yıl önce, hemde yine başbakanken çok sevdiği milli içeceğimiz ayran yerine "cola bayiliği" için şirket ortağı olduğu haberini bulduk. Başbakan'ın geçmiş ticari hayatı içerisinde gıda satışı ile iştigal eden zaten bir kaç şirket ortaklığı varken, Ülker Gurubu akrabaları ile birlikte "Cola Bayiliği" ve dağıtımı yapmak üzere şirket ortağı oluyor. (Biz araştırmamız sonucunda başbakan'ın hiç değilse bir şirket ortaklığı konusunun Ayran üzerine olacağını ummuştuk)

COLA TURKA KARDEŞLİĞİ

Milliyet Gazetesin de Nedim Şener imzalı o haberi yayınlıyoruz.

Ve ne bu Perhize ayran, ne bu cola bayiliği? diye soruyoruz.



Cola Turka kardeşliği
 
   
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve Ülker Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Özokur'un kardeşi Atilla Özokur ile üçüncü şirketini kurdu
 
        Nedim Şener
    
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan, Ülker Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sabri Ülker'in damadı Orhan Özokur'un kardeşi Atilla Özokur ile birlikte, yeni bir şirket daha kurdu. Atilla Özokur, şirketin bu hafta içinde kurulduğunu ve Başbakan Erdoğan'ın bilgisinin olduğunu söyledi. Yeni şirket başta Cola Turka olmak üzere Ülker'in ürettiği içeceklerin dağıtımını yapacak.
    Daha önce Emniyet Gıda ve İhsan Gıda adıyla Ülker Grubu'nun süt ürünleri ile bisküvi ve çikolatalı ürünlerinin dağıtımını yapan iki şirketin ortağı olan Başbakan Erdoğan üçüncü şirketini de kurdu. Böylece ortaklığı olan şirketlerin sayısı üçe yükseldi.
    
    Aynı ortaklar
    Ortakların, Ülker'in içeceklerinin İstanbul Anadolu yakasındaki dağıtım işi için kurdukları 'Yenidoğan Gıda Pazarlama ve Ticaret AŞ'nin sermayesi 100 milyar lira olarak belirlendi. Şirkette, Başbakan Erdoğan yüzde 12, kardeşi Mustafa Erdoğan da yüzde 9 oranında pay aldı. Şirkete, yüzde 30 hisseyle Reşat Sözen, yüzde 25 hisseyle Atilla Özokur, yüzde 15 hisseyle Ergün Bodur ve yüzde 9 hisseyle de Ziya İlgen ortak oldu. Şirketin ilk yönetim kurulunda Reşat Sözen, Atilla Özokur, Ziya İlgen ve Ergün Bodur da yer aldı. Başbakan Erdoğan ile kardeşi Mustafa Erdoğan ise yönetim kurulunda görev almadı. Şirketin ortak ve yöneticilerinden Ergün Bodur, Erdoğan'ın ortağı olduğu İhsan Gıda'da da ortaklar arasında yer alıyor.
    
    Ülker 'kurun' demiş
    Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da ortak olarak yer aldığı 'Yenidoğan Gıda AŞ'nin faaliyet konusunda gıda, temizlik ve ihtiyaç maddelerinin toptan ve perakende ticaretini yapmak olarak belirtilmesine rağmen asıl işinin Cola Turka'nın dağıtımı olacağı belirtildi. Şirket bu amaçla yerli ve yabancı kuruluşlarla işbirliği yapacak, satışlarında franchising yöntemini de kullanacak. 
    Ülker Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Cola Turka, Çamlıca ve Sunny'nin dağıtımı için kurulan Esas Gıda, tüm distrübütörlerden, yalnızca bu alanda faaliyet gösteren bir şirket kurmalarını istedi. 
    Diğer bayiler gibi Başbakan'ın ortak olduğu Yenidoğan AŞ de bu istek üzerine kuruldu.
    
   
'Koskoca Başbakan'a haber vermeden ortak yapılır mı?'
    Sabri Ülker'in damadı Orhan Özokur'un kardeşi Atilla Özokur, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Emniyet Gıda ve İhsan Gıda'da ortaklıklarının bulunduğunu belirtirken, bu hafta içinde kurulan Yenidoğan AŞ'de de ortaklığın oluşturulduğunu söyledi.
    Ülker'in isteği üzerine süt, yağ ve yoğurt dağıtımının İhsan Gıda, bisküvi ve çikolata ürünlerinin Emniyet Gıda tarafından dağıtıldığını anlatan Özokur, içecek dağıtımı için de Yenidoğan'ı kurduklarını belirtti.
    
    'Önce de ortağımızdı'
    Adını faaliyet gösterdiği mahalleden alan Yenidoğan'ın İstanbul Kadıköy yakasında 6 bin noktaya dağıtım yapacağını anlatan Özokur, sorularımıza şu yanıtları verdi:
    
    Şirketin kuruluş tarihi nedir?    Bu hafta kuruldu.
    
    İhsan Gıda'da süt ürünleri, Emniyet'te büsküvi ve çikolata dağıtıyorsunuz. Yenidoğan'ı Cola Turka için mi kurdunuz?    Cola Turka'yı dağıtmak için kurmadık, içecek grubunu dağıtmak için kurduk. İçinde Çamlıca'sı, başka içecekler de var.
    
    Başbakan da ortak görünüyor?    Daha önceki şirketlerde ortak olan birisine, 'sen bu şirketlerde ortak olma' denilir mi? Diğer şirketlerde ortaklıkları nasılsa, aynı şirket aynı mal, ortaklığı orada devam ediyor.
    
    Başbakan'ın yeni bir şirkete ortak olması konusunda kendisinden izin aldınız mı?    Ne kadar mantıksız bir soru. Bu ona danışılmadan yapılabilecek bir şey olabilir mi? Biz bir şirket kuruyoruz ve kurduktan sonra mı haber vereceğiz.
    
    Ama şu mümkün, sizlere bir vekaletname vermiştir. Onun adına da yapıyor olabilirsiniz diye soruyorum.    Onu illa ki yapıyoruzdur ama onun birşeyi vardır. Sorulmuştur. Koskoca Başbakan'ı ortak ediyoruz illa ki sorulmuştur. Başbakan'a sormadan bir şirket nasıl kurarsınız? Adam koskoca Başbakan bir kere. "Seni de bu şirketin içine ortak yaptık haberin olsun, haber vermedik ama durum böyledir" mi diyecektik?
    
    Oğlu maaşlı çalışıyor
    Bu konu Başbakan açısından siyasi etik tartışması açılmasına neden olur mu ?    Yok canım, neden olsun? Tayyip Bey Başbakan olmadan önce de ortağımızdı. Çok çok önce de ortağımızdı. Emniyet Gıda'da, İhsan Gıda'da ortaklığı duruyor. Kaç senedir mazisi olan bir insan. Hisselerinin oranında değişim, birşey yok. Diğer şirkette hisse nispeti ne kadarsa, bu şirkette de o kadardır.
    
    Şirkette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı büyük oğlu mu temsil ediyor?    Büyük oğlu Burak şirkete gelir, gider. Sonuçta o da maaşla çalışan bir personeldir. Maaşını tam olarak bilmiyorum ama 500 milyon lira civarında olabilir.