Çok Stratejik Bir Suikast

Çok Stratejik Bir Suikast

Türkiye'de Abdullah Öcalan ile İmralı'da Kürt sorununun çözümü için yeniden adımlar atılmaya başlarken, Paris'ten PKK'ya suikast haberi geldi.PKK kurucularından Sakine Cansız ve 2 arkadaşı öldürüldü

3 PKK'lı kadına şok suikast
Türkiye'de Abdullah Öcalan ile İmralı'da Kürt sorununun çözümü için yeniden adımlar atılmaya başlarken, Paris'ten PKK'ya suikast haberi geldi.PKK kurucularından Sakine Cansız ve 2 arkadaşı öldürüldü

Gülten ÖZBEY- Engin Cemal AKGÜRBÜZ/ PARİS
 
BDP'den ilk açıklama!
 
DTK kınadı!
 
PKK'yı 1978 yılında Diyarbakır'ın Lice İlçesi yakınlarında kuran isimler arasında bulunan Sakine Cansız ile örgütün Avrupa'daki önemli isimlerinden KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, Fransa'nın başkenti Paris'te öldürüldü.
 
Kimliği belirsiz kişi veya kişiler Paris'teki Gare du Nord'da bulunan bir biranın birinci katında yer alan Kürdistan Enformasyon Bürosu'na girerek susturucu takılı silahla ateş açtı. Açılan ateşle saldırıda PKK'nın sözde Almanya sorumlusu Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez öldürüldü. Saldırı 3 PKK'lıdan uzun süre haber alınamaması üzerine saat 01.00 sıralarında arkadaşlarının kapı önündeki kan izlerini gördükten sonra kapıyı kırarak içeri girmeleri sonucu ortaya çıktı.
 
Fransız polisi cinayet ile ilgili kapsamlı soruşturma başlattı. Bu arada olay yerine gelen yüzlerce PKK’lı ellerinde Öcalan bayrakları ile bekliyor.
 
Polis kaynakları olayın dün saat 16 -17.00 sularında gerçekleştirildiğini, kadınlardan birinin evine dönmemesi üzerine yakınlarının merak ederek aramaya çıktıklarını ve enformasyon merkezinin kapısından sızan kanı gördükten sonra kendilerine haber verildiğini belirtiyor. İhbarı değerlendiren polisin olay yerine 02.00 sularında intikal ettiği, polisin kapıyı kırarak içeri girmesi üzerine olayın ortaya çıktığı belirtiliyor.
 
MANUEL VALLS: KORKUNÇ BİR CİNAYET, MUTLAKA ÇÖZÜLECEK
 
Fransa İçişleri Bakanı Manuel Vals da olay yerine gelerek inceleme yaptı. Vals inceleme sonrası, "Çok önemli bir olay, bu sebepten tüm randevularımı iptal edip buraya geldim. Bu kabul edilemez olayı aydınlatmak için araştırma başlatılmış. Paris Adliye'sinin kontrolündeki anti-terör birimleri ilgilenecek. 10. Paris'te yaşayan Kürtlere ve ölenlerin yakınlarına taziyelerimi iletiyorum, bu enformasyon merkezinin başkanı bayan Doğan'ı herkes tanıyordu, herkes gibi ben de araştırmanın sonuçlarını bekliyorum. Fransız otoritelerinin bu olayı aydınlığa kavuşturmak için sahip oldukları azme inanmanızı istiyorum" dedi.
 
BDP AÇIKLAMA YAPTI
 
Açıklamada, "Avrupa'nın ortasında bile Kürt halkına vahşet uygulanabilmektedir. Fransa devletinin bu olayı açığa çıkarması gerekmektedir. Tüm Kürt halkını ulusal birlik anlayışı ile şehitlerini sahiplenme için demokratik eylemlere çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi. 
 
Demokratik Toplum Kongresi'nden, (DTK) yapılan açıklama şöyle:
 
"Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez’in vahşice katledilmesini nefretle kınıyoruz. Avrupa'nın ortasında bile Kürt halkına vahşet uygulanabilmektedir. Fransa devletinin bu olayı açığa çıkarması gerekmektedir. Sadece Kürt özgürlük hareketinin değil cinsiyet özgürlükçü paradigmanın da hedef alındığını göstermektedir.Tüm Kürt halkını ulusal birlik anlayışı ile şehitlerini sahiplenme için demokratik eylemlere çağırıyoruz."