ÇOK SİNİRLENDİ; "ALAÇATI'DAN ELİNİZİ ÇEKİN"

ÇOK SİNİRLENDİ; "ALAÇATI'DAN ELİNİZİ ÇEKİN"

Büyükşehir Yasası ile kapatılınca, belediyeye ait 24 işyeri ile 1 otel, İzmir Valiliği'nin kurduğu komisyonun kararıyla

BÜYÜKŞEHİR Yasası ile belediyeliği kapatılınca, turizm cenneti Alaçatı'daki tesislerin devredildiği Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Boşaltın' tebligatı göndermesine, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan tepki geldi. Günay, "Alaçatı'dan elinizi çekin" dedi.

YAZILI AÇIKLAMA

İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki Alaçatı belde belediyesi, Büyükşehir Yasası ile kapatılınca, belediyeye ait 24 işyeri ile 1 otel, İzmir Valiliği'nin kurduğu komisyonun kararıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi. Kamuoyunda büyük tartışma yaratan bu devir kararından sonra, 24 işyeri ile otele, tahliye tebligatı ulaştı. Ayrıca, bu alanda bulunan 80 el işi tezgahının da kapatılacağı açıklandı. Bu gelişmeler üzerine yazılı açıklama yapan eski Kültür ve Turizm Bakanı, Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, iktidar partisine ait belediyelerde böyle bir durumun olmamasını, partizanlık olarak değerlendirdi. Günay şöyle dedi:

YARGI YOLUNA BAŞVURACAK

"Alaçatı, ülkemizde turizmin insanların günlük yaşamı ile kaynaştığı özel yerleşim yerlerinden biridir. Türkiye'de genel olarak turizmin konaklama tesisleriyle sınırlı kaldığı, sokağa taşmadığı, dolayısıyla esnafın turizm gelirinden yararlanamadığı haklı olarak ileri sürülen bir yakınmadır. Alaçatı, bu yakınma konularını gideren, turizmi halkın günlük yaşamıyla bütünleştiren, Ayvalık, Bodrum, Kaş, Side gibi sayılı başarılı örneklerden biridir. Şimdi, Alaçatı Belediyesi'ne ait mülklerin Çeşme Belediyesi yerine Diyanet, Milli Eğitim gibi başka kamu kurumlarına devri, korkarım ki bu başarılı işleyişi bozacak bir uygulamadır. İbadet kurumlarının Diyanet'e devrine elbette kimse karşı çıkmaz. Ama bunun dışındaki işyerlerinin eskiden olduğu gibi belediyey ait olması gerekir. Esasen, örneğin Antalya gibi iktidar belediyelerinde bu tür başka kurumlara devir işlemleri görülmezken, İzmir'de Özel İdare ve kapanan belediye mülklerinin başka kurumlara devredilmesi, açık bir eşitsizlik ve partizanlık örneğidir. Önümüzdeki günlerde konuyu ayrıntılarıyla yakından inceleyeceğim; yerel yönetimin haklı tepkisini destekliyorum. Bu haksız işlemin iptali ve bu başarılı turizm uygulamasının sosyal dokusunun bozulmaması için gerekirse yargı yoluna da başvuracağım."

 

Kaynak:Haber Kaynağı