ÇOK SELFİE ÇEKEN ERKEKLERE DİKKAT

ÇOK SELFİE ÇEKEN ERKEKLERE DİKKAT

Bilim insanları çok fazla selfie çekip bunları paylaşan erkeklerin “psikopatça eğilimleri” olabileceğini açıkladı.

ABD’deki Ohio Devlet Üniversitesi’nden bilim adamları çok fazla selfie çekip bunları sosyal medyada paylaşan erkeklerin bu hesaplarını inceledi ve bu kişilerde anti sosyal davranış gösterme eğiliminin, selfie meraklısı olmayan hemcinslerinden çok daha yüksek olduğunu iddia etti.

18-40 yaş arası 800 erkeğin sosyal medya paylaşımlarını inceleyen ve onları psikolojik testlere tabi tutan araştırmacılar, sıklıkla selfie çekip bunları sosyal medya hesaplarında paylaşan erkeklerin” psikopatça eğilimlerinin olabileceğinin altını çizdi.

BulgularınPersonality and Individual Differences isimli dergide yayınlayan psikologlar, kendi fotoğrafların sık sık internette paylaşan erkeklerin empati eksikliği, narsisizm ve fevrilik gibi psikopati ile bağdaştırılan davranışlar sergilediğini gözlemlediklerini de belirtti.

"Kadınlar için de tehlike var"

Bu durum sadece erkekler için geçerli değil. Araştırma ekibi başkanı Profes Jesse Fox, “Selfie kadınlarda da yeme bozukluğu ve depresyon gibi problemlere yol açıyor. Sosyal medyada paylaşımı arttıkça kadınlar için daha büyük sorunlara yol açabiliyor” dedi. (NTV)