ÇOK KONUŞULAN "ÖZEL HARP" ŞİRKETİ " SADAT" HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

ÇOK KONUŞULAN "ÖZEL HARP" ŞİRKETİ " SADAT" HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

“Paramiliter personel ücretinden, silah ve mühimmat bedeline uzanan bu alımlar milyon dolarlara karşılık gelir. Artırılmış haliyle bile 1 milyon TL’yi bile bulmayan sermaye yapısı, tam da bu yüzden dikkat çekici.

Sosyal medyada çok konuşulan ve Erdoğan'ın talimatı ile emekli general ve subayların kurduğu ileri sürülen, “gayri nizami harp” eğitimiyle dikkat çeken Uluslararası Savunma Danışmanlık Ticaret Şirketi’nin (SADAT) ticaret sicil kayıtları dikkat çekti. Medyada hergün bir haberi çıkan, sosoyal medyada ise akla hayale gelmeyen iddilar ileri sürülen SADAT hakkında resmi bir açıklama yapılmaması ise dikkat çekici. Cumhuriyet'ten Çiğdem Toker'in konuya ilşkin araştırmasının ardından ise çok tartışılacak ayrıntılar ortaya çıktı.

SERMAYESİ ARTIRILMIŞ

Emekli general ve subayların kurduğu, “gayri nizami harp” eğitimiyle dikkat çeken Uluslararası Savunma Danışmanlık Ticaret Şirketi’nin (SADAT) ticaret sicil kayıtları dikkat çekti. Şirketin Ticaret Sicili Kayıtlarında, 4 Temmuz 2016’da karar alarak sermayesini arttırdığı anlaşıldı. 643 bin TL olan sermaye, 237 bin TL artırılarak, 880 bin TL’ye yükseltilmiş. 1286 adet olan hisse sayısı da 3 bin 520’ye.

ÖZEL HARPÇİ ORTAKLAR

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında Özel harpçi emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin, 2012’de kurduğu ve o günden bu yana çokça tartışılan SADAT’ı yazdı. Toker, “İddialar, sorular, ne iktidar ne de TSK nezdinde suskunluk kaldırabilecek kadar ciddi” dedi.

880 BİN TL SERMAYE

“İşler büyük, sermaye düşük” diyen Çiğdem Toker, “Dahası, şirketin Ticaret Sicili Kayıtlarında da sermaye bakımından anlamlı büyüklük yok. 4 Temmuz tarihli yeni karardan öğreniyoruz ki, şirket sermayesini artırmış. 643 bin TL olan sermaye, 237 bin TL artırılarak, 880 bin TL’ye yükseltilmiş. 1286 adet olan hisse sayısı da 3 bin 520’ye” diye yazdı.

22-015.jpg

“TSK NEZDİNDE SUSKUNLUK KALDIRAMAYACAK KADAR CİDDİ”

Çiğdem Toker, “Verilen ‘hizmetlerin’ yarısının bile gerçekleştiğini düşünseniz, büyük ölçekli ‘alımlar’ yapılmış olmalı” diyerek şöyle devam etti:

22-014.jpg

DİKKAT ÇEKİCİ İŞLER VAR SUSUKUNLUK NEDEN

“Paramiliter personel ücretinden, silah ve mühimmat bedeline uzanan bu alımlar milyon dolarlara karşılık gelir. Artırılmış haliyle bile 1 milyon TL’yi bile bulmayan sermaye yapısı, tam da bu yüzden dikkat çekici. Şirket, 20 Temmuz’da 2013, 2014 ve 2015 yılları olağan genel kurullarını bir arada yapacak. (Ticaret Sicili’nde ilk kaydı 28 Şubat 2012’de yayımlanan şirket kayıtlarında 2013’ten geçen nisan ayına kadar herhangi bir hareket olmamış.) İddialar, sorular, ne iktidar ne de TSK nezdinde suskunluk kaldırabilecek kadar ciddi.”

Kaynak:Haber Kaynağı