Çok konuşulan iddialara ilk ağızdan cevap!

Çok konuşulan iddialara ilk ağızdan cevap!

Bülent Arınç 'İstifa ve Başbakan ile gerginlik' iddialarına ne dedi?

Bülent Arınç, Gezi Parkı eylemleri sırasında, fikir ayrılığı sebebiyle istifa ettiğine dair iddiaları kesin bir dille yalanladı ve "Biz nerede nasıl konuşacağımızı iyi biliriz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taksim Gezi olayları sırasındaki yaklaşımı sebebiyle Bakanlar Kurulu'nu terk ettiğiniz, istifa ettiğine dair iddiaları soran Abdullah Abdulkadiroğlu'na ilk ağızdan cevap verdi.

Bu iddialara yazılı olarak cevap verdiğini hatırlatan Arınç, "Böyle bir şeyin aslı yok." dedi. 

Samanyolu Ankara Temsilcisi Abdulkadiroğlu'nun "Gerginlik oldu mu?" şeklindeki sorusuna ise Arınç, "Herkesin üslubunun farklı olabilir. Biz hükümetteyiz, Bakanlar Kurulu'nda ne biliyorsak konuşuruz. Ayrıca MKYK'da katılır yine bildiğimi söylerim. Parti grubunda konuşmam gerekirse konuşurum. Ayrıca özel bir şey söylemek istersem sayın Başbakan'dan rica ederim, bir araya gelir o konuları da görüşürüz. Bazen de aynı şeyi kendisi yapar." ifadelerini kullandı.

Arınç, "Yani bunları konuşurken sinirli mi olacağız, yumuşak mı olacağız, bunların tartışmasına girmek doğru değil." dedi.

Gezi Parkı olayları sırasında Başbakan'ın yurt dışında olduğu süreçte kendi ifadeleriyle, Erdoğan'ın yurda döndükten sonraki değerlendirme ve uygulamalarının örtüştüğüne dikkat çeken Arınç, "Demek ki fikir ve düşüncelerimizde ittifak söz konusu. Biz nerede ve ne söyleyeceğimizi biliriz." diye konuştu.
Arınç, Cizre'de, 'PKK Asayiş' adı altında kurulan sözde timin, araçları durdurup kimlik kontrolü yapması ve sözde diploma töreni düzenlemesi olayı ile ilgili konuştu.



Fotoğraflarla gündeme gelen olayı doğrulayan Bülent Arınç "Çözüm sürecinde Kandil'in "Evet" dediği, BDP'nin "Evet" dediği pek çok olaya Cizre'deki gruplar "Hayır" demişlerdir. İş buradan çıkıyor. Yani sınır dışına çekilmek, silahlarıyla birlikte çekilmek ve artık eylemlerden vazgeçmek, tamamen siyasetin konuşmasını istemiyorlar. Öcalan'ın Nevruz konuşmasına olumsuz tepki veren 3-4 tane yerden biri Cizre'dir." ifadelerini kullandı.

Cizre'deki silahlı grubun çözüm sürecine direnme kararı aldıklarını, sınır dışına çıkmak ve eylemsizlik kararında ne Kandil'i ne de BDP'yi dinleyecek durumda olmadıklarını ifade eden Arınç, "O bakımdan sayın Demirtaş'ın dünkü ifadelerini biraz anlayışla karşılamak lazım. "Biz de bilmiyoruz orada olanları araştıralım bakalım." sözlerini mazur karşılayacak bazı gerekçeler elimizde var. O da her şeyin ne olduğunu çok iyi biliyor." dedi. 

Arınç son olarak bu grubun, süreci etkileyecek güçlerinin olmadığını belirtti.