"Çocuklarımızı serbest bırakın"

"Çocuklarımızı serbest bırakın"

Gezi Direnişi Tutuklu Aileleri, Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yaptı. Aileler, her pazar saat 17.00'da aynı yerde tutuklu çocukları için buluşacaklarını duyurdu.

"Çocuklarımızın yaptığı şey Gezi direnişiyle ayağa kalkan yüz binlerin, milyonların yaptığının aynısıdır. AKP'nin yağmasına, talanına, despotizmine, biat kültürüne hayır diyen milyonların yaptığını yaptılar" diyen aileler, tutuklu direnişçilerin serbest bırakılmasını istedi.

Gezi direnişi sırasında tutuklananların yakınları, Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek, bir saatlik oturma eylemi yaptı.
Ellerinde tutuklanan yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler, aynı zamanda "Gezi şehitleri, gazileri, tutsakları onurumuzdur. Gezi tutsaklarına özgürlük" yazılı pankartlar açtı.

Aileler adına açıklama yapan Ali Haydar Akdeniz'in kardeşi Hatun Akdeniz, Gezi direnişiyle başlayan halk hareketinde 8 bine yakın kişinin gözaltına alındığını hatırlattı. Polis şiddeti nedeniyle binlerce kişinin de yaralandığını belirten Akdeniz, doğa ve insanlığın katliam provasıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Akdeniz, "AKP iktidarı şimdi de direnişe katılan gençlerimizden intikam almak için sürek avı başlattı. Yandaş medya günlerce polisin servis yaptığı 'marjinal, provokatör' gibi propagandalarla çocuklarımızı hedef haline getirdi. Ardından bir şafak vakti mahallerimiz polis tarafından abluka altına alınarak evlerimizin içi işgal edildi, evlerimiz didik didik arandı. Terör estirdiler ve çocuklarımız apar topar TMŞ'ye götürüldü. Oysa çocuklarımızın yaptığı şey Gezi direnişiyle ayağa kalkan yüz binlerin, milyonların yaptığının aynısıdır. AKP'nin yağmasına, talanına, despotizmine, biat kültürüne hayır diyen milyonların yaptığını yaptılar."

Hatun Akdeniz, "Bizler Gezi halk direnişi boyunca umudumuzu büyüten, unutulmaya, unutturulmaya çalışılan halkların dayanışma geleneğini tekrardan yeşerten, emekçi insanlığın yüceliğini ve gücünü günyüzüne çıkaran milyonlarca işçi, işsiz, öğrenci, engelli, kadın, erkek gencin bir parçası olan Gezi direnişi tutsaklarının yakınlarıyız. Gezi direnişinin ve Taksim Dayanışması'nın bir parçasıyız" diye konuştu.

Akdeniz, ölüm ve yaralanmalardan sorumlu olanların cezalandırılmasını ve tutukluların derhal serbest bırakılmasını istedi.