ÇOCUKLARI PKK MI KAÇIRDI?

ÇOCUKLARI PKK MI KAÇIRDI?

Çocuklarını PKK'nın kaçırdığını söyleyen aile Hükumet Konağı önünde çadır kurup eyleme başladı.

Bitlis’in Hizan İlçesi'nde 35 gün önce evden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmeyen 16 yaşındaki Vedat Aydın’ın ailesi Hizan Hükümet Konağı önünde çadır kurup eyleme başladı. Aile çocuklarının PKK tarafıdan kaçırıldığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Evden okula gitmek için çıkan lise 1'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Vedat Aydın bir daha geri dönmedi. 35 gündür haber alamadıkları Vedat Aydın'ın PKK tarafından götürüldüğünü belirten 5 çocuklu anne Leman Aydın ve baba Mehmet Emin Aydın, seslerini duyurmak için Hizan Hükümet Konağı önünde çadır kurarak oturma eylemine başladı. Çocukları bulununcaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten anne Leman Aydın, "Ben oğlumu sabah kaldırdım ve her zamanki gibi okula gönderdim.

Gidiş o gidiş bir daha oğlumu görmedim. Başbakana, Emine Erdoğan'a sesleniyorum. Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Oğlumu kandırdılar dağa gönderdiler. 35 gündür haber alamıyoruz. Onu aramak için her yere gittik bulamadık. Sonunda bu çareye başvurdum. Oğlum gelene kadar bu eylemi sürdüreceğim. Analar ağlamasın. Barışı istiyorum. Oğlum 16 yaşında ve astım hastasıdır. Çok hasta ve daha çocuk. Ekmeğin arkasından ağlayan bir çocuktu daha. Bu yaştaki çocuğun iradesi olur mu? Çocuğumu kandırıp zorla dağa gönderdiler. Ben çocuğumun kokusunu gömleğinden alıyorum. Onun gömleğini koklayarak teselli buluyorum. Allah evlat acısını hiçbir ana, babaya yaşatmasın. Selahattin Demirtaş'a sesleniyorum. Onun da çocuğu var. Ellerini vicdanlarına koysunlar benim çocuğumu geri göndersinler" diyerek gözyaşı döktü.

"BİZ SADECE ÇOCUĞUMUZU İSTİYORUZ"

İnşaat işçisi baba Mehmet Emin Aydın, çocukları Vedat’ın PKK'nın elinde olduğunu bildiklerini bilerterek, "Çocuğumu bulmak için gitmediğimiz kapı kalmadı. Çocuğum şu an PKK’nın elinde. Vedat, liseye giden hasta bir öğrenciydi. İl başkanlarına, encümenlere, belediye başkanlarına gittik. Her yeri aradık bir sonuç alamadık. Bunun sonucunda hiçbir sonuç alamadığımız için bu eyleme başvurduk. Örgüt liderlerine sesleniyorum. Çocuğum gelmeden bize yaşam haramdır. Benim çocuğum hasta daha 16 yaşında. Bu eylemimiz çocuğumuz dönene kadar devam edecek. Eşim defalarca intihara kalkıştı. Çocuğum gelmese daha büyük acılar yaşayacağız. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Sadece çocuğumuzu istiyoruz" dedi.

 

ÇOCUKLARI PKK MI KAÇIRDI?

ÇOCUKLARI PKK MI KAÇIRDI?

Kaynak:Haber Kaynağı