COCA-COLA'DAN BOYKOT CEVABI

COCA-COLA'DAN BOYKOT CEVABI

Coca-Cola Türkiye açıklama yaptı

İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle sosyal medyada yapılan Coca-Cola ve İsrail ürünlerini satın almama çağrısı üzerine Coca-Cola Türkiye açıklama yaptı.

Marketingtürkiye’nin haberine göre; Coca-Cola’ya yönelik iddialarının "asılsız" olduğunun belirtildiği açıklamada Coca-Cola şirketinin, 128 yıl önce ABD’de kurulduğu ve yüzde 100’ü halka açık uluslararası bir şirket olduğu belirtildi.

Coca-Cola'nın tüm dünya genelinde çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürüttüğünün vurgulandığı açıklamada; "Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır" denildi.

Coca-Cola'nın Filistin’deki üçüncü en büyük işveren ve beşinci en büyük yatırımcı olduğunun vurgulandığı açıklama şöyle:

"Coca-Cola şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermekte, şirketin Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır. Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3 bin 500  aile geçimini sağlamaktadır. Türkiye’de de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 50 yıldır Türkiye’de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmektedir. Coca-Cola’ya yönelik son günlerdeki iddiaların tamamen gerçek dışıdır."

Kaynak:Haber Kaynağı