Çobandı, işadamı oldu, üniversiteye 1 milyon lira bağışladı

Çobandı, işadamı oldu, üniversiteye 1 milyon lira bağışladı

Çobandı, işadamı oldu, üniversiteye 1 milyon lira bağışladı
MERSİNLİ işadamı Mustafa Baysan, Gülnar Meslek Yüksekokulu ve öğrenci yurdunun tadilatı için Mersin Üniversitesi'ne (MEÜ) 1 milyon lira bağışta bulundu.

Mustafa ERCAN/ MERSİN
04.02.2013 16:20
 
 
 Mersin Üniversitesi'nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar, Gülnar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Özen, İstanbul Ecza Deposu A.Ş.'nin sahibi Mustafa Baysan katıldı. Törende konuşan Rektör Aydın, Mersinlilerin MEÜ'yü sahiplenmediğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Aydın, "Gülnar Kaymakamımız Tekin Dündar'ın aracılığıyla Mustafa bey karşımıza çıkarak, 1 milyon TL'lik yardım yaptı. Bundan önce yardımseverlerimiz bize yardım yapmıştı, ama bu biraz daha farklı bir yardım oldu. Bu parayla Gülnar'daki okulumuzu ve ona bağlı bir olan yurdu tadilattan geçireceğiz. Özellikle eski olan yurdumuzu modern hale getirerek öğrencilerimize kalma olanağı sunacağız. Mustafa Bey sayesinde Gülnar'da okuyan çocuklarımız daha üst düzeyde donanımlı bir okulumuzda okuyacaklar. Oradaki çocuklarımız merkezi sınavla o okulu kazanmış, kaliteli çocuklarımız. Bu yardım Mersinlilere bir örnek olacaktır. Biz o okulumuzun ismini Gülnar Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu olarak değiştireceğiz" dedi. 
 
Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar ise Mustafa Baysan'ın 30 yıldır İstanbul'da iş dünyası içinde başarılı bir yerde olduğunu ifade etti. Dündar, "Mustafa Bey, hep Gülnarlı çocuklara yardımcı olmuştur. Bu yardım Mersinlilere örnek olsun. Mustafa Bey'e teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.
 
'ÇOK ZENGİN DEĞİLİM'
 
Mustafa Baysan ise çok zengin olmamasına rağmen elinde olan mal varlığını bağışlamaktan büyük keyif aldığını kaydederek şunları söyledi:
 
"Çobanlıktan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği üyeliğine kadar yükseldim. Ama her şey bomboş. Bir tek şey var. Topluma ve millete hizmet etmek kadar ulvi bir duygu yok. Ben uzun süredir Gülnar'a eğitim konusunda yardım yapıyorum. İstanbul'un yanı sıra Gülnar'ın her okulunda Mustafa Baysan bir şekilde vardır. Bunu ben şöhret için yapmıyorum. Ben kendimi Gülnar'ı ve Mersin'e borçlu hissediyorum. Ben yatağa yattığım zaman acaba topluma ne yapabilirim diye hep düşünüyorum. Bu gibi yardımların yanında çalışanlarımın da refah içinde yaşaması için gereken her türlü olağanı sunuyorum. İşadamları olarak Mersin'e ve ülkemize bir şeyler yapmamız gerekiyor. Yüzlerce insan okuttum ama bunun çok fazla faydalı olmadığını, hep toplumun geneline daha fazla nasıl hizmet ederim diye düşünüyorum. Meslek Yükseokulu'nu bir an önce restore edip akşam yatağa yattığımız zaman topluma, yöremize, vatanımıza hizmet etme duygusunu ile rahat bir şekilde uyumak istiyorum." 
 
Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, bağışçı Mustafa Baysan ve Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar tarafından 'işbirliği' protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında 1 milyon liralık yardım 4 eşit taksit halinde MEÜ'ye aktarılacak.