CNN'DEN ERDOĞAN'A JET YANIT

CNN'DEN ERDOĞAN'A JET YANIT

CNN'den Başbakana cevap gecikmedi.

Başbakan Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında CNN International muhabiri Ivan Watson'a dair konuşmasının ardından, CNN International'ın halkla ilişkiler departmanı medya kurumlarına tek cümlelik şu açıklamayı geçti:

“ Türkiye ile ilgili haberlerimizin net bir biçimde arkasındayız, ki bu haberler adil, somut verilere dayalı ve tarafsız olmuştur, olmaya devam etmektedir. (We stand unequivocally by our reporting from Turkey, which has been and continues to be fair, factual and impartial.)

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi; "Gezi olaylarının yıl dönümünde yine CHP vardı, milletvekilleri vardı, ellerinden gelen her türlü oyunu oynadılar. CHP il ilçe başkanlıkları cumartesi günü, çeşitli illerde lojistik merkez görevi yaptılar. Gençleri sokağa çıkartmak için, sokakta polisle çatışmaya girmek için çağrı yaptılar. Polisimizin dik duruşu sayesinde geldikleri gibi gittiler. Bundan önceki Gezi’de onlara destek veren sermaye vardı. Onlardan da destek gelmeyince şimdi çırılçıplak ortada kaldılar. İstanbul’un lüks kafelerinde isyan çağrısı yapanlar cumartesi günü avuçlarını yaladılar. Bir tane o CNN’nin dalvakuğu oralarda bir şeyler yapmaya çalışıyor. CNN International yerlisi, geçen yıl 8 saat aralıksız yayın yaptı. Niye? Ülkemi karıştırmak için. Şimdi de suçüstü yakalandı. Bunların böyle hani özgür tarafsız bağımsız basın diye bir şeyleri yok. Bunlar görevli görevli, bunlar adeta ajan görevi icra ediyorlar. Pensilvanya’dan kaos çıkması için avuçlarını ovuşturanlar gazetelerini TV’lerini Twitter’daki maskeli korkaklarını görevlendirenler de onlar da avuçlarını yaladılar" dedi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı