CNN; CEMİL BAYIK, MURAT KARAYILAN KAÇTI 500 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

CNN; CEMİL BAYIK, MURAT KARAYILAN KAÇTI 500 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Havakuvvetlerinin peş peşe sürdürdüğü hava akınlarında PKK hedeflerine çok ağır darbe vurulduğu, 300'e yakın militan öldüğü Kandil liderlerinin ise kaçtığı ileri sürüldü

Türkiye'nin PKK'ya yaptığı hava ve kara operasyonlarının istihbarat raporlarına göre 300 PKK'lı öldürüldü, 500'e yakın PKK'lı ise yaralandı.

RAPORLARA GÖRE PKK ZOR DURUMDA İDDİASI

Raporlara göre PKK kampları büyük ölçüde imha edildi. Örgütün lider kadrosundan Cemil Bayık’ın Suriye’ye, Murat Karayılan’ın ise İran’a gittiği iddia ediliyor.

CNN TÜRK; BOMBARDIMAN % 80 HASAR VERDİ

CNN Türk’ün ulaştığı istihbarat raporu ile PKK’ya yönelik operasyonlardaki son durum ortaya çıktı. PKK kampları büyük ölçüde tahrip edildi. Bombardımanların Kandil, Hakurk, Zap, Gara, Metina, Haftanin, Avaşin-Basyan kamplarına yüzde 80 oranında hasar verdiği raporlara yansıdı. Raporlara göre operasyonlarda 300′e yakın terörist öldürüldü, yaklaşık 500′ü yaralandı. Böylece 800 civarında teröristin “savaş dışı” kaldığı yazıldı.

PKK LİDERLERİ KAÇTI

Örgütün lider kadrosundaki bazı isimler ise yer değiştirmek zorunda kaldı. Murat Karayılan’ın İran’a, Cemil Bayık’ın Suriye’ye gitti bilgisi raporlarda yer aldı.

ŞIRNAK HASSASİYETLE İZLENİYOR

Raporlar göre, terör örgütünün kent merkezlerinde ve irili ufaklı sivil yerleşim yerlerinde çok sayıda silahlı militanı bulunuyor. Bu teröristlerin bulunduğu evlerin altlarında tüneller kazıldığı, bazı evlerin bu tüneller yoluyla birbirine bağlandığı rapor ediliyor. İstihbarat raporlarında da Şırnak ve civarındaki gelişmelerin hassasiyetle takip edildiği belirtiliyor. Karadeniz ve Ağrı yöresi dağlarına yönelik yeni bir yapılanma içinde olan örgütün, bu bölgeledeki faaliyeti de yakından takip ediliyor. Raporlarda, bu bölgelerde PKK’nın amaçlarına yönelik güvenlik güçlerinin aldığı önlemlere yer veriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı