CİZRE'DEN 2 ŞEHİT HABERİ

CİZRE'DEN 2 ŞEHİT HABERİ

Valilik açıklaması ile duyurulan sokağa çıkma yasağı sırasında 2 şehit olduğu 5 PKK mensubunun öldürüldüğü duyuruldu


Cizre'de valilik tarafından bugün saat 16.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yafes ve Sur mahallelerinde teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

GÜN BOYU PATLAMA SESLERİ DURMADI

Mahallelerden sık sık silah ve patlamaları sesleri gelirken, dumanların yükseldiği görüldü. İlçe merkezinde PKK'lıların araçlarla yol kapatmalarına polisin müdahalesi de sürüyor. Olaylar nedeniyle veliler çocuklarını okullardan alırken, vatandaşlar evlerine çekildi. İlçede güvenlik üst seviyeye çıkarılırken, gerginlik devam ediyor.

63002_70687_24112015225006_9.jpg

VALİLİK: 1 KOMİSER İLE 1 İŞÇİMİZ ŞEHİT OLDU, 5 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde 1 komiser ile emniyette kadrosu çalışan 1 işçinin PKK'lıların açtığı ateş sonucu şehit olduğunu ve düzenlenen operasyonda 5 PKK'lının da etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"24.11.2015 tarihinde ilimiz Cizre İlçesi Yafes Mahallesi İpek Yolu üzerinde yapılan yol kontrol noktasında bulunan; Emniyet Müdürlüğü'nde kadrolu işçi olarak çalışan 1 işçimiz PKK terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuştur.

5 TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün ilimiz Cizre İlçesi'nde PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarda 1 Komiserimiz PKK terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuştur. Olayların faillerini yakalamaya yönelik operasyonlar kapsamında (5) terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş olup; operasyonlar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KOMİSER KANAS İLE ŞEHİT EDİLDİ

Cizre'de sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü'nde kodrulu personel olarak çalışan Sabri Oğlak'ın PKK'lılar tarafından şehit edilmesinin ardından bölgeye özel harekat timleri sevk edildi. Bu sırada PKK'lıların Yafes Mahallesi'nden keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtıkları ateşte komiser Umut Tunçay, ağır yaralandı. Tunçay, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine karşın şehit oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı