CİZRE'DE BARİKAT SAVAŞI 2'Sİ KADIN 5 ÖLÜ

CİZRE'DE BARİKAT SAVAŞI 2'Sİ KADIN 5 ÖLÜ

Şırnak'ın 14 Aralık günü Silopi ile birlikte sokağa çıkma yasağı ilan edilen...

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, cadde ve sokaklara kurulan barikatları, tank atışlarıyla imha etmeyi sürdürüyor.

TANK ATIŞI İLE YIKILIYOR

Şırnak'ın 14 Aralık günü Silopi ile birlikte sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleri hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. İlçede hendek ve barikatların yoğun olarak bulunduğu Nur ve Cudi mahallelerinde barikatların tank atışlarıyla imha edilmesi sürüyor. Tankların atış yaptığı barikatlar yıkılırken, gökyüzüne dumanlar yükseliyor. Her iki mahallenin hakim tepelerine konuşlandırılan tanklar, gün boyu barikatlara atış gerçekleştirdi. İlçedeki operasyonlar kapsamında sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor.

SARIYILDIZ: 5 KİŞİ ÖLDÜ

Cizre'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, son 24 saat içinde 2'si kadın 5 kişinin güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaşamlarını yitirdiğini iddia etti. Sarıyıldız'ın sosyal medya hesabındaki paylaşımına göre son 24 saat içirisinde Azime Aşan (50), Mehmet Saçan (38), Mehmet Tekin (16), Doğan İşçi (36) ve Cadihe Şenol (36) yaşamını yitirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı