CİZRE'DE 2 ASKER ŞEHİT OLDU

CİZRE'DE 2 ASKER ŞEHİT OLDU

Şırnak Cizre'de askerlerin bulunduğu sivil araca düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde gittikleri oto lastikçisinde otomobillerinin lastiğini değiştiren sivil kıyafetli askerlere, PKK'lı teröristler bir araçtan otomatik silahlarla ateş açtı. Saldırıda 2 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı. Askerlerin otomobillerini de yakan teröristleri etkisiz hale getirmek için ilçede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.
Saldırı bugün saat 13.45'de, ilçenin Nusaybin Caddesi'nde bulunan bir oto lastik tamircisi önünde meydana geldi. Burada özel otomobillerinin lastiğini değiştirmek için bulunan sivil kıyafetli askerlere hafif ticari araç içinde bulunan teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Teröristler saldırının ardından araçla birlikte olay yerinden hızla kaçtı.
Saldırıda yaralanan 4 asker ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan 2 asker, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı 2 askerin tedavisi ise sürüyor.

OTOMOBİLİ DE YAKTILAR
Saldırıya uğrayan askerlerin sivil plakalı otomobilleri ise olaydan bir süre sonra bölgeye gelen teröristler tarafından ateşe verilerek yakıldı. Otomobiller yanarak kullanılamaz hale geldi. Polis, 2 askeri şehit eden, 2 askeri de yaralayan teröristleri etkisiz hale getirmek için ilçede geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon sırasında bölgeden silah sesleri yükselirken, ilçenin giriş ve çıkışları tutuldu. Saldırının ardından cadde üzerindeki esnaf kepenklerini kapatırken, vatandaşların evlerine çekildiği görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı