ÇIRILÇIPLAK SOYUP IKIN DEDİLER

ÇIRILÇIPLAK SOYUP IKIN DEDİLER

Gezi Parkı davasında verilen ifadeler şok etti...! “Kolumda Atatürk imzası olan dövme var diye polis tarafından annem ve babama küfür edildi”

Gezi Parkı olaylarına ilişkin yedisi yabancı 255 sanıklı davanın 7. duruşması yapıldı. İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 23 tutuksuz sanık katıldı. Sanıklar, kimlik tespitinin ardından savunmalarını yaptı.

Gezi Parkı Davası’nda kabin memuru Hatice Tuğşen Akyol ifade verdi. İstanbul’da Gezi Parkı olaylarına ilişkin 7’si yabancı 255 sanıklı davanın 7. duruşması yapıldı. İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 23 tutuksuz sanık katıldı.

Vatan gazetesinin haberine göre; Üniversite öğrencisi M. E. gözaltına alınırkan kafasına kaskla vurulduğunu iddia ederek, “Otobüse ters kelepçeli olarak bindirildim. Kafam kanıyordu. 2 saat tıbbi yardım yapılmadı. O sırada beyin sarsıntısı geçiriyor olabilirdim” diye konuştu.

Kabin memuru sanık Hatice Tuğşen Akyol da 5 Haziran günü eve dönmek için taksiye binmek üzereyken gözaltına alındığını belirterek “Bir anda gaz bombaları atıldı. Arzu Kurt ile birlikte birbirimize tutunup çöktük. Tam o sırada coplarla polisler ikimizi darp edip, aldı. 48 saatte yalnızca 1 kez yemek verildi. Çıplak aramaya maruz bırakıldık. Çırılçıplak soyup ıkınmamı istediler” diye konuştu. Kabin memuru Arzu Kurt ise, “Küfürler ettiler. Anadan doğma şekilde Hatice gibi aramam yapıldı. Suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

SAVCI: NE GÜZEL ORUÇ TUTMUŞLAR

Yılmaz Tüzen’in avukatı Melis Dalgıç da, “Gözaltına alınanların bana anlattıkları ve gördüklerimle ilgili olarak, şahısların aç ve susuz bırakıldığını Baro’ya da, Cumhuriyet Savcılığı’na da bildirdim. İsmini hatırlayamadığım bir savcı ile görüştüğümde, ona sanıklar aç-susuz dediğimde, ‘Ne güzel, oruç tutmuşlar’ dedi.”

Ragbi Milli Takım oyuncusu Doğan Doğan da, “İsteseydim kaçardım, yakalayamazlardı. Zira ben Milli Takım oyuncusuyum. Darp edildim ve çok ağır hakaretlere maruz kaldım. Otobüsün önünde yaklaşık 40 polis vardı. Aralarından geçerken, hepsi tekme atarak küfür etti. Aramızda kızlar ve yabancı öğrenciler de vardı. Onlar da dayak yedi” dedi.

Sanık İlker Yeniay ise . “Kolumda Mustafa Kemal Atatürk imzası olan dövme var diye polis tarafından annem ve babama küfür edildi” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı