'ÇIPLAK ŞEKİLDE ARANMAK İSTENDİM'

'ÇIPLAK ŞEKİLDE ARANMAK İSTENDİM'

Nokta ekibi ve JİNHA Muhabiri Vildan Atmaca, hapishane hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundular. Atmaca, “Çıplak şekilde aranmak istendim. Reddedince sözlü tacizlere maruz bırakıldım” dedi.

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven, Nokta Dergisi Sorumlu Yazıişleri Murat Çapan, haber yaparken gözaltına alınıp sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle tutuklandıktan bir buçuk ay sonra tahliye edilen gazetecilerden JİNHA Muhabiri Vildan Atmaca, Özgür Düşünce Gazetesi’ne hapishane hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundular. Atmaca, tutuklanmasının ardından çıplak bir şekilde aranmak istendiğini belirterek “Kabul etmediğin için sözlü tacizlere maruz bırakıldım. Sık sık koğuşlarımız asker tarafından basılıp aranıyordu” dedi.

 

Tırnaklı yemek

Haber yaparken gözaltına alınıp sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle tutuklandıktan bir buçuk ay sonra tahliye edilen gazetecilerden JİNHA Muhabiri Vildan Atmaca da gazeteye verdiği söyleşide “13 Kasım günü haber takibi sırasında gözaltına alındım. Daha sonra tutuklanma kararı çıktı. Gerekçe olarak 13 Kasım günü Facebook’ta geçmişe dönük yaptığım paylaşımlar gösterildi. 46 gün cezaevinde birçok sorun ve sıkıntı yaşadım. Çıplak bir şekilde arama yapmak istediler bu durumu kabul etmedim. Daha sonra sözlü tacizlere maruz bırakıldım. Sık sık koğuşlarımız asker tarafından basılıp aranıyordu” dedi. Atmaca gazeteye şunları söyledi: “Bu psikolojik tacizdir. Kantin alışverişi yapamıyorduk. Yemeklerin içinden kıl, tırnak çıkıyordu. Günlük verilmesi gereken gazeteler ve aileleri tarafından gönderilen mektup ve kargolar keyfi gerekçelerle verilmiyordu. Bugün dışarıda yaşanan baskı ve zulüm içeride de devam etti. Bugün eğer hem Kürt, hem kadın, hem de gazeteciyseniz hedefsiniz. Şu an ülkemizde bir savaş var. Bu hak ihlallerini yazmamamız için kurmaca nedenlerle gözaltına alındık.”

Kaynak:Haber Kaynağı