ÇIPLAK FOTOĞRAFLAR APPLE'I BORSADA VURDU

ÇIPLAK FOTOĞRAFLAR APPLE'I BORSADA VURDU

Apple açıklamasından tatmin olmayan yatırımcılar borsada satışa geçti. Kritik günler başladı

2 gün önce 20 kadar ünlünün çıplak fotoğrafları internete sızdı ve tüm dünyada bomba etkisi yarattı.Korsanların bu ünlülerin fotoğraflarını Apple ürünü olan iCloud şifresini kırarak ele geçirdikleri iddia edildi. Apple olayın 40 saat sonra ardından bir açıklama yayınlayarak sorumluluğun kendilerinde olmadığını duyursa da borsada ki değer, % 4.22 birden düştü. Bu Apple gibi dünyanın en büyük 2. elektronik şirketi için çok büyük bir düşüş anlamına geliyor. Eğer yatırımcıları ikna edemez ve düşüş devam ederse Apple bu krizden çok büyük bir yara alabilir. Apple ve Samsung arasında göğüs göğüse rekabette ise bu gelişmelerden sonra zaten önde olan Samsung'u hiç bir şeyin durduramayacağı konuşuluyor.

APPLE'NİN YENİ AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

iPhone ve iPad'in yaratıcısı Apple, "Bulut" uygulamasındaki güvenlik sorunları nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Güvenlik sorunu ile ilgili yeni açıklamalar, Apple hisse fiyatında % 4'e varan değer kaybına neden oldu. Bu bağlamda da güvenlik problemleri ile ilgili hisse fiyatında yaşanılan değer kaybının devam edip etmeyeceği konusunda gözler Apple yetkililerinden gelecek açıklamalarda olacaktır. 9 Eylül'de yeni iPhone'un piyasaya çıkıyor olması ise hissenin üzerindeki beklentileri arttırıyor.    

İŞTE O KAYIP

$98.94 

4.36(4.22%)
Gün. Saati: 4:15PM EDT
Tarih: 03.09.2014
AAPL (NasdaqGS )

APPLE SAMSUNG İLE ARASINDA SÜREN REKABETTE ZORLANACAK

Apple, Samsung Electronics'den sonra ciro açısından dünyanın en büyük ikinci bilgi teknolojileri şirketi; Samsung ve Nokia'dan sonra da dünyanın en büyük üçüncü cep telefonu üreticisidir. 2012 Kasım ayı itibariyle Apple'ın App Store ve iTunes Store online mağazalarına ek olarak 14 farklı ülkede 394 perakende satış mağazası bulunmaktadır. Borsa değeri açısından en büyük ikinci halka açık şirket olan Apple'ın tahmini değeri Ocak 2013 itibariyle 414 milyar dolardır. 29 Eylül 2012 tarihi itibariyle şirkette dünya çapında 72,800 devamlı tam zamanlı çalışan işçi ile 3,300 geçici tam zamanlı işçi çalışmaktadır. 2012 yılında dünya çapındaki yıllık geliri toplamda 156 milyar dolardır.

Kaynak:Haber Kaynağı