CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN 118 YIL BEKLEMEYELİM: KAGİDER

CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN 118 YIL BEKLEMEYELİM: KAGİDER

Davos’ta gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu’nun ardından gözlemlerini katılımcılarla paylaşan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), forumda paylaşılan verilere göre cinsiyet eşitliğinin ancak 118 yıl sonra sağlanabileceği...

Davos’ta gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu’nun ardından gözlemlerini katılımcılarla paylaşan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), forumda paylaşılan verilere göre cinsiyet eşitliğinin ancak 118 yıl sonra sağlanabileceği uyarısı yaptı.

KAGİDER’in Ocak ayı Kahvaltı Toplantısı’nda buluşan KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Gazeteci-Yazar Meral Tamer ve Cüneyd Zapsu Danışmanlık Genel Müdürü Gülşen Karanis Ekşioğlu Davos gözlemlerini katılımcılarla paylaştı.

Toplantıda konuşan KAGİDER Başkanı Oktar “Cinsiyet eşitliği için 118 beklemeyelim” çağrısı yaptı. Toplantıda ayrıca, verilere karşın Davos katılımcılarının sadece yüzde 18’inin kadın olduğuna vurgu yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un anılmasıyla başlayan toplantıda Oktar, Koç’un cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarına dikkat çekerek, dünyada etki yaratan 10 liderden biri olarak Davos’ta “HeForShe” etkinliğinde yer almaya hazırlandığına değindi.

Oktar “Davos’ta KAGİDER’i temsil etmek ve Türkiye’den katılan tek STK olmak büyük bir onur ve mutluluktu” dedi. Bunun yanında EY’nin cinsiyet eşitliğini sağlamayı hızlandırmak üzere düzenlediği “Women3The Power of Three” başlıklı toplantıların Dünya Ekonomik Forumu ayağına katılan Oktar, “EY aynı zamanda Başkanlık ve Sekreterya görevlerini yürüttüğümüz W20’nin de destekçi kurumlarından biriydi. W20 çıktılarını nasıl hayata geçirebileceğimizi ve böylece cinsiyet eşitsizliği farkını nasıl azaltabileceğimizi tartıştığımız son derece verimli bir toplantı yaptık” diye açıkladı.

Meral Tamer de “18 yıldır Davos’a gidiyorum. Davos benim için bir bilgi havuzu. Ben oraya düşüp kendimi kaybediyorum ve küpümü ne kadar doldurabilirsem o kadar mutlu oluyorum” diye yorum yaptı.

Buna rağmen 4-5 yıl öncesine kadar Davos’tan döndüğünde tüm "bir yılın trendlerini avucunun içinde" hissediyorken, artık bunun değiştiğini söyledi.

Tamer “Dünya daha öngörülebilirdi. Son yıllarda ise belirsizlik arttı” dedi.

Gülşen Karanis Ekşioğlu ise, “Davos’taki bu yılın en önemli konularından biri de mülteci konusuydu. Mehmet Şimşek’in mülteci oturumundaki konuşmasında verdiği rakamlar Davos’takiler için çok şaşırtıcıydı. Başbakan da sadece Türkiye sorumluları değil, dünya devlerinin global CEO’ları ile pek çok toplantı yaptı” diye konuştu.

Ekşioğlu “Türkiye’deki STK’ların Davos’taki temsiliyeti artırılmalı. Türkiye’deki STK’ların Davos’taki temsiliyeti artırılmalı. KAGİDER de mutlaka bunlardan biri olmalı. Oradaki bilgiyi STK’lar aktarmalı” diye çağrı yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı