CİNSİYET DEĞİŞİKLİĞİ AMELİYATI SONRASINDA ÖLDÜ

CİNSİYET DEĞİŞİKLİĞİ AMELİYATI SONRASINDA ÖLDÜ

ANTALYA'daki özel bir hastanede cinsiyet değişikliği ameliyatı olan transeksüel 33 yaşındaki Doğa Asi Çevik, ameliyat sonrası girdiği komada solunum yetmezliği ve enfeksiyon yüzünden öldü. Çevik'in cenazesi otopsinin ardından toprağa verilmek...

ANTALYA'daki özel bir hastanede cinsiyet değişikliği ameliyatı olan transeksüel 33 yaşındaki Doğa Asi Çevik, ameliyat sonrası girdiği komada solunum yetmezliği ve enfeksiyon yüzünden öldü. Çevik'in cenazesi otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü. Çevik'in ölümünü sosyal medyada duyuran trans arkadaşları, övgü dolu sözler yayınladı.

BÖBREK YETMEZLİĞİ

Ankara'da oturan ve uzun süredir Trans Danışma Merkezi Derneği'nin (T-Der) danışmanlığı yapan transeksüel Doğa Asi Çevik, cinsiyetini kadın olarak değiştirmek için geçen hafta Antalya'ya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde jandarma astsubay olarak görev yaparken transeksüel olduğu ortaya çıkınca atılan Doğa Asi Çevik, geçen hafta Özel Medisu Hastanesi'nde cinsiyet değişikliği ameliyatı oldu. Pazar günü solunum ve böbrek yetmezliği nedeniyle vücudunda enfeksiyon oluşan Çevik'in durumu pazartesi günü daha da ağırlaştı. Doğa Asi Çevik'in iki gün içinde tamamen iflas eden vücudu daha fazla dayanamadı ve salı günü hayatını kaybetti.

ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Çevik'in öldüğü bilgisi önce arkadaşlarına ve daha sonra yakınlarına bildirildi. Dün hastaneden alınan Çevik'in cenazesi Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü.

Çevik'in travesti arkadaşları ölüm haberini sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Trans Danışma Merkezi Derneği danışmanlarından trans aktivist arkadaşımız Doğa Asi Çevik, Antalya'da geçirdiği cinsiyet geçiş ameliyatı sonrası girdiği komadan çıkamayarak vefat etmiştir' diye duyurdu.

ŞİİR YAZDILAR

Demhat Aksoy adlı bir başka arkadaşı ise şiir yazdı. Şiirinde Doğa Asi Çevik'e seslenen Aksoy, "Şimdi sen olmayacak mısın? Sana öldü mü diyeceğim? Hayır, Doğa sen ismin gibi, Asi'ydin de.. Dinlen, rahat uyu.. Güzel ruhlu, nayif kadın.." cümlelerine yer verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı