CİNSEL ORGANLARI BÜYÜK BU YÜZDEN PATLIYOR

CİNSEL ORGANLARI BÜYÜK BU YÜZDEN PATLIYOR

"Bu bölgelerdeki erkeklerin daha büyük cinsel organları olduğu, bu yüzden de daha büyük kondomlara ihtiyaç duydukları ortaya çıktı

 

Uganda Parlamentosu HIV ve AIDS'le Mücadele Komitesi üyelerinden milletvekili Tom Aza, söz konusu virüsün en çok yaygın olduğu bölgelere gittiklerinde ilginç bir sorunla karşılaştıklarını söyledi.

CİNSEL ORGANLAR BÜYÜK BU YÜZDEN PATLIYOR
 
AFP'nin haberine göre, standart prezervatiflerin herkese uymadığını belirten Aza, "Bu bölgelerdeki daha büyük cinsel organları olduğu, bu yüzden de daha büyük kondomlara ihtiyaç duydukları ortaya çıktı" dedi. Aza, "Cinsel ilişki sırasında, tabii baskının da etkisiyle prezervatifleri patlıyor" diye konuştu.
 
DÜNYA PENİS UZUNLUĞU HARİTASI YAYINLANDI

Merard Bitekyerezo isimli vekil ise, "Bazı gençlerimiz, kendilerine verilen prezervatiflerin çok küçük olduğundan şikayet ediyor" ifadesini kullandı.
Bir diğer komite üyesi Sarah Netalisile, "Bu sorun yüzünden gençlerimiz HIV ve AIDS oluyor" dedi.
Bu şikayetler üzerine Ugandalı vekillerin daha büyük prezervatifler üretilmesi için harekete geçmesinin beklendiği belirtildi.
 
HİNDİSTAN'DA TERSİ ÇIKMIŞTI

Üretilen prezervatiflerin boyutları daha önce de Hindistan'da sorun olmuştu.
Hindistan'da Medikal Araştırmalar Konseyi'nin 2006 yılında yaptığı bir araştırma, Mumbai'deki erkeklerin yüzde 60'ının cinsel organının uluslararası prezervatif boyundan en az 2.4 santim kısa olduğunu ortaya koymuştu. Yüzde 30'unun cinsel organının ise standart prezervatif boyutundan beş santim kısa olduğu belirlenmişti.
Uganda'da her yıl yaklaşık 80 bin kişi AIDS'ten hayatını kaybediyor. 1,8 milyon insanın HIV virüsüyle yaşadığı ülkede; bir milyon çocuk, anne babalarını AIDS'ten yitirdikleri için öksüz kaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı