CİNSEL GÜCÜ ARTTIRAN HAPLARDA TEHLİKE

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRAN HAPLARDA TEHLİKE

Cinsel gücü arttırıcı hapların içinden kimyasal madde bulundu.

Cinsel gücü artıran ve bitkisel olduğu söylenen ilaçlara karşı önemli uyarı: Laboratuvar çalışmalarında içlerinde kimyasal madde bulundu.
Son zamanlarda televizyonlarda ve çeşitli yayın araçlarıyla reklamlar ile satılan ve içerisinde kesinlikle kimyasal madde bulunmadığı tamamen bitkisel olduğu söylenen “Cinsel gücü arttırıcı ve uyarıcı” ilaçların yapılan laboratuvar çalışmalarında kimyasal madde içerdiği ortaya çıktı.
İLAÇ HALİNE GETİRİLMİŞ KAPSÜLLER SATILIYOR
Konuyla ilgi açıklama yapan Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Ana Bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu, “Genellikle ilaç haline getirilmiş ürünler kapsül şekilde satılıyor. Bunların içerisinde tamamen bitkisel olduğu, kimyasal bileşik taşımadığına yönelik bilgiler bulunuyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan onay almak üzere gıda takviyesi olarak başvuruda bulunmuşlar.
"MADDENİN TESPİT EDİLEMEYECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR"
Bakanlık ise analiz yaptırmak için Ankara Üniversitesine Eczacılık Fakültesi merkez laboratuvarına başvurdular. Burada yapılan çalışmalarda daha önce bilinmeyen bir maddenin bu ürünün bileşiminde içerisinde yer aldığı keşfedildi. Onların güvencesi “nasıl olsa daha önce bu madde bilinmiyor onun için teşhis edemezler. Biz bunu kimyasal içerikli değil, bitkisel içerikli olarak kolaylıkla onaydan geçiririz” dedi.

“DENİZE DÜŞEN YILANA SARILIR MANTIĞI”

“'Denize düşen yılana sarılır' sözünden hareket edersek insanlar çaresiz kaldıkları dönemlerde bu tip ürünlere ihtiyaç duyuyorlar” diyen Prof. Dr. Köroğlu “bu tür konulardan utandıkları için doktora başvurmuyor ve kolaylıkla bu tür ürünlere ulaşabiliyorlar. Bu ürünler ise gıda takviyesi adın altında neredeyse her yerde kolaylıkla satılabiliyor ve insanların bunları kolaylıkla elde etmeleri mümkün hale geliyor. Bu ilaçları alan insanlar kullanırken biliyor ki bunun içinde kimyasal madde yok ama kesinlikle doğru değil, bunların bileşiminde sentetik kimyasal madde var ve bu sentetik kimyasallar maddelerle daha ciddi sorunlara neden olabiliyor. Onun için bu ürünler kullanılırken çok çok dikkat edilmeli ve kesinlikle hekime veya eczacıya danışılmalı, en doğrusu ise bu ürünler kesinlikle kullanılmamalıdır“ ifadelerini kullandı.