Cinnetin nedeni nafaka borcuymuş

Cinnetin nedeni nafaka borcuymuş

ÇANAKKALE'de boşandığı eşini ve çocuğunu yaralayıp intihar eden 45 yaşındaki Hasan Atıcı'nın, biriken 7 bin 600 liralık nafaka borcunu ödemeyince mahkemece tutuklanarak cezaevine girdiği ve yaşadıkları sonucu cinnet getirdiği ortaya çıktı.

Çanakkale'de fırıncılık yapan Hasan Atıcı, eşi 40 yaşındaki Cahide Gül'den boşandıktan sonra çocuğu 2 yaşındaki A.T.A.’ya her ay vermesi gereken nafakayı ödemediği ve biriken 7 bin 600 liralık nafaka borcu nedeniyle mahkemece tutuklanarak Çanakkale Açık Cezaevi'ne konulduğu öğrenildi. Geçen cuma günü cezaevine giren Hasan Atıcı'nın, kendisine ait pompalı tüfekle saldırıyı gerçekleştirmeden bir gün önce telefonla Cahide Gül'ü arayıp tehdit ettiği ortaya çıktı. Hasan Atıcı'nın, dün sabah cezaevinde sayıma katılıp ardından da izinli olarak çarşıya çıktığı belirlendi. Gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonrası intihar eden Atıcı'nın, cezaevindeki öğle sayımında yok sayılması kayıtlara 'firar' olarak geçti. Yaşanan olayın ardından, Kumkale Beldesi’ne de bakan Erenköy Jandarma Bölük Komutanlığı, genel bilgi toplama kayıtlarında tutuklu olduğu anlaşılan Hasan Atıcı'nın vefat haberini açık cezaevi müdürlüğüne bildirdi.

GECE BOYU TEHDİT TELEFONLARI

Cahide Gül'ü saldırıdan bir gün önce, geçen pazertesi akşamı saat 20.00 sıralarında telefonla arayan Hasan Atıcı'nın, "Hayatımı söndürdün, beni cezaevine düşürdün. Bunun hesabını vereceksin. Senin de kendimin de canını alacağım" tehditlerinde bulunduğu otaya çıktı. Cahide Gül'ün eski eşinin bu tehditlerine kulak asmayıp güvenlik güçlerinden yardım istememesi, kendisinin ve çocuğunun da yaralanmasına neden oldu. Jandarma, olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Hasan Atıcı'nın eşini telefonla cezaevinden mi, yoksa dışarıdan mı aradığını araştırmaya başladı.

Öte yandan çocuğun taburcu edildiği, hayati tahlikesi bulunmayan Cahide Gül'ün tedavisinin sürdüğü öğrenildi.