CİNNET GETİRDİ, ‘ABDULLAH GÜL’Ü GETİRİN’ DEDİ

CİNNET GETİRDİ, ‘ABDULLAH GÜL’Ü GETİRİN’ DEDİ

Film gibi operasyonla yakalandı

Kayseri’de eşinden boşanan, 3 çocuk babası Mehmet D., sinir krizi geçirdi. Silahla evinin balkonundan çevreye ateş açan ve evdeki eşyaları balkondan aşağıya atan Mehmet D., Özel Harekat Polisleri’nin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

Olay, Kocasinan ilçesi Sanayi Mahallesi Kocasinan Bulvarı Deniz Apartmanı’nda bugün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Kız kardeşi Z. ile birlikte apartmanın 4. katında oturan Mehmet D., balkondan çevreye kuru sıkı tabancayla ateş açmaya başladı.

 Komşuların ihbarıyla apartmana gelen polis ekipleri, apartman çevresinde önlem aldı. Mehmet D., polislerin kendisine yaklaşmamasını isterken, evde bulunan eşyalar ile masa, sandalye, bir odanın kapısı, televizyon ve balta gibi malzemeleri pencereden attı. Evin salonu ve bir odasındaki avizeleri de söken Mehmet D., bunları da pencereden attı.

Çağrılan Özel Harekat Polisi ise, önce apartmanın çevresini kuşattı, ardından da apartmana girdi. Bir psikolog da hasta adamın bulunduğu daireye çıkarıldı. Evin penceresinden yarı çıplak çıkan Mehmet D. polislere, "Polisseniz sıksanıza bana. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü getirin buraya" diye seslendi.

Şizofreni hastası Mehmet D., teslim olmaya ikna olmayınca, hastanede tedavi gören kalp hastası kız kardeşi H. de ekip aracıyla olay yerine getirildi. Kız kardeşlerinin, psikolog ve polislerin yaklaşık 2,5 saat süren çabalarının sonuçsuz kalması üzerine, Özel Harekat Timleri 'Koçbaşı' ile dairenin çelik kapısını kırarak eve girdi ve Mehmet D.'yi etkisiz hale getirildi. Mehmet D., çağrılan ambulansla götürüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı