Cinayetin arkasındaki ilginç gerçek

Cinayetin arkasındaki ilginç gerçek

Eşini öldürdüğü tabancayı evdeki eşyayı satarak almış

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde şiddet gördüğü için evi terk eden eşi 21 yaşındaki Damla Ay’ı öldüren 27 yaşındaki Barış Ay, olayda kullandığı tabancayı evdeki eşyayı satarak aldığını söyledi. 

Tutuklandığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde eşini öldürme amacının olmadığını öne süren Ay, "Barışmak istiyordum. Eşimi öldürdüğüm için çok pişmanım" dedi. Damla Ay'ın 18 Ocak günü evi terk edip eşini polise şikayet ettiği ancak koruma talebinde bulunmadığı ortaya çıktı.

Merkez İlkadım İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde oturan 1 çocuk annesi Damla Ay, 18 Ocak günü eşinden dayak yediği için 2 yaşındaki çocuğunu alarak polis merkezine gitti. Damla Ay, 3 yıl önce ailesinin izin vermemesine rağmen kaçarak evlendiği eşi Barış Ay'dan şikayetçi oldu. Ardından da kızıyla birlikte Çarşamba'nın Dikbıyık İlçesi'ndeki annesi 40 yaşındaki Nuran Güler'in evine yerleşti. Gözaltına alınan Barış Ay, nöbetçi mahkemeye sevk edilerek 2 ay süreyle genç kadının yaşadığı eve 30 metreye kadar yaklaşmama cezası verdi.

ÖNCE ÇOCUĞUNU ALDIRDI SONRA EŞYALARI SATIP TABANCA ALDI

Evi terk eden eşini sürekli telefonla arayan Barış Ay, barışma teklifinin kabul edilmemesi üzerine yakınlarını gönderip 2 yaşındaki kızları Elanur'u aldırttı. Daha sonra da evdeki eşyanın bir kısmını satıp 9 milimetre çapında tabanca satın aldı. Ancak tabancanın bozuk çıkması üzerine tanıdığı bir tornocıya götürüp tamirini yaptırdı. Ay, başka birinden de 20 kurşun aldı.

BOŞ ALANDA DENEME ATIŞLARI YAPTI SONRA EŞİNİ VURDU

Olay günü arkadaşı 27 yaşındaki E.K. ile birlikte önce boş bir alana giderek tabancayla ateş edip deneme yaptı. Daha sonra da eşinin ailesinin yaşadığı eve gitti. Kapıda kayınvalidesi 3 çocuk annesi Nuran Güler ile karşılaştı. Barış Ay, kayınvalidesiyle konuşurken arkadaşı E.K., 10 metre uzaklıkta otomobilin dışında onları izlemeye başladı. Bu sırada Güler ile Ay arasında tartışma çıktı. Sesleri duyan Damla Ay dışarı çıkıp eşiyle tartışma başladı. "Her şey bitti" diyerek eve gitmek için merdiven boşluğuna yöneldiği sırada arkasından silah sesleri çıktı. 8 kurşundan 4'ü Damla Ay'a isabet etti ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Arkadaşının kullandığı otomobille kaçan Barış Ay, ise Terme İlçesi'nde jandarmaya teslim oldu. Ardından da çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından Ay ile arkadaşı E.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BARIŞMAYA GİTMİŞTİM

Nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde eşini öldürmek istemediğini dile getiren Barış Ay, eşiyle kaçarak evlendiklerini söyledi. Ay, "Eşim evi terk edince kendisine telefonla ulaşmaya çalıştım. Ancak sadece bir kaç kez görüşebildik. Çocuğumuzun perişan olduğunu ve barışmak istediğimi söylüyordum. Ancak ailesi Damla'yı dövdüğüm için bana kızgındı. Ben de onlardan korkuyordum. Bu yüzden evdeki bazı eşyaları satıp tabanca aldım. Tabanca bozuk çıkınca tamir ettirdim. Olay günü de arkadaşım E.K. ile birlikte boş bir alanda deneme atışı yaptık. Sonra evin önüne gittik. Kayınvalidem dışarıdaydı. Onunla konuşurken hatalarımı yüzüme vurup bana bağırmaya başladı. Bu sırada eşim dışarıya geldi. Parmağında evlilik yüzüğünün olmadığını görünce nerede olduğunu sordum. Bana ilişkimizin bittiği söyleyerek arkasını dönüp yürümeye başladı. Bu sırada bende tabancamı çıkardım. Ancak kayınvalidem ile baldızım kolumu tutmaya çalıştı. Bu sırada silah patladı. Sonrada arabaya binip oradan uzaklaştım" dedi. Olaydan dolayı pişman olduğunu dile getiren Barış Ay savunmasına şöyle devam etti:

"Eşimi öldürmek gibi bir amacım yoktu. Barışmaya gitmiştim. Olayın bu hale geleceğini hiç hesap etmemiştim. Arkadaşım E.K. sadece eşimin ailesi bana saldırırsa beni korumak için yanımda geldi. Olayla bir ilgisi yoktur. Eşimi öldürdüğüm için çok pişmanım."

Diğer taraftan geçen 18 Ocak günü eşinin kendisini dövdüğü gerekçesiyle polis merkezine giderek şikayetçi olan Damla Ay'ın koruma talebinde bulunmadığı ortaya çıktı.