Cilvegözü saldırısını yapanlar yakalandı

Cilvegözü saldırısını yapanlar yakalandı

Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki saldırı gerçekleştiren zanlıların yakalandığı iddia edildi.

Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki saldırı gerçekleştiren zanlıların yakalandığı iddia edildi. Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen ve 4'ü Türk 14 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın şüphelileri olduğu ileri sürülen 4'ü Suriyeli 8 kişi gözaltında. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler gözaltına alınan 8 kişiden 5'inin adliyeye sevk edildiğini belirtti.

Güler, sınır kapısındaki patlama ile ilgili olarak 4'ü Suriye uyruklu 5 kişinin mahkemeye sevk edildiğini, zanlıların Suriye istihbaratı ve ordusu ile bağlantıları bulunduğunun tespit edildiğini öne sürdü. Olayla ilgili olarak bir kişinin ise arandığını bildirdi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta saat 14.37'de Suriye plakalı aracın patlatılmasıyla meydana gelmişti. Patlamada Türk vatandaşları Hasan Dağ, Ali Sille, İbrahim Yalçınkaya ve Ahmet Taş ile 10 Suriyeli hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra 3 kişi oldukları ve güvenlik kameralarından eşkalleri belirlendiği belirtilen şüphelilerden 1'i Suriye'ye kaçmıştı. Güvenlik güçlerinin sürdürdüğü soruşturmalar sonunda patlamayla ilgili 2 şüpheli
yakalandı.

KAÇIRILANLAR YARIN TESLİM EDİLECEK

İçişleri Bakanı Muammer Güler, kaçırılan kamu görevlileri ile ilgili olarak da bir heyetin teşkil edildiğini belirterek, ''Heyetin yarın gideceği ve yarın bize teslim edileceği ifade edildi. İnşallah ailelerine kavuşmasını bekliyoruz, ailelerini haberdar ettik'' dedi.