Cilt bakımında kullanılan 6 doğal yağ

Cilt bakımında kullanılan 6 doğal yağ

Canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak her kadının hayalidir.Hele ki kırışıklıklar, çizgiler, lekeler, sarkmalar şüphesiz biz kadınların kabusudur.Bu sorunlardan doğal yöntemlerle kurtulmak mümkün.İşte en etkili cilt güzelleştirici 6 doğal yağ..

Üzüm çekirdeği yağı 

Doğal yağlar arasında en hafif yapılı olandır.Yüksek oranda E vitamini içerir.Cildi tazeleyerek yenilik kazanmasını sağlar.Göz altındaki morluk ve koyu halkalara birebirdir.Etkisi fazla olan bir yağ olduğu için az miktarda kullanılmalıdır.Az miktarı bile etkisini göstermeye yetecektir. 

Avokado Yağı 

Diyetlerin vazgeçilmezi avakadodan yapılan yağ içerisinde yüksek oranda E vitamini içeriyor.En gözde cilt yağları arasında sayabileceğimiz bu yağ içerdiği A,B1,B2,D ve E vitaminleri sayesinde yaşlanma karşıtı ve nemlendirici ürünlerde kullanılıyor.Ayrıca sebum oluşumunun önüne geçerek akne oluşumunu engelliyor. 
 

Zeytin Yağı 

Cildi nemlendirir,lekeleri giderir ve peeling yapar.Ciltte oluşan döküntüleri,kızarıklık ve kaşıntıların geçmesinde etkilidir.Antioksidan ve anti-inflamatuar olmasından dolayı sivilce tedavisi için de etkili bir yağ türüdür. 

Jajoba yağı 

En değerli doğal yağlardan birisidir.Cilde karşı akıl almayacak kadar faydası vardır.Cilde faydaları arasında sayılabilecek en önemli özellik cilde karşı esneklik kazandırması ve cilt üzerinde nemlilik oluşturmasıdır.Bu iki özellik doğrudan cildi besler ve tazeler.

Fındık yağı 

Fındık yağı deyip geçmeyin.Bu yağ tabiatta bulabileceğimiz en yararlı besin maddelerinden bir tanesidir. Bu faydayı sağlayan ise içinde bulunan zengin mineral ve vitaminlerdir.Fındık yağının içinde E vitamini, kalsiyum, demir, çinko, potasyum ve magnezyum bulunur.İçinde bulunan E vitamini cildin de en çok ihtiyaç duyduğu vitamindir.Ciltteki yaşlanma etkilerini geciktirir,cildi toparlayıp onarır.Böylelikle gergin ve sıkı bir deriye sahip olmanızı sağlar.

Ayçiçek Yağı 

Ayçiçek yağını genellikle yemeklerde kullanırız oysa tam bir cilt dostudur!İçerdiği A,B,D,E vitaminleri ve minareller sayesinde cildi yatıştırır,sakinleştirir ve nemlendirir.Pek çok kozmetik üründen daha iyi bir etki alıcağınıza eminiz.

ejoya-1-001.jpg

İlgili Haberler