ÇILGIN İDDİA! IŞİD'İN HEDEFİ ERDOĞAN MI?

ÇILGIN İDDİA! IŞİD'İN HEDEFİ ERDOĞAN MI?

İngiliz gazetesinden bomba iddia.

İngiliz gazete IŞİD'in Galler’de yapılacak NATO zirvesini hedeflediklerini bildirdi.

İngiliz Daily Express gazetesi teröristlerin 4-5 Eylül’de Galler’de yapılacak NATO zirvesini hedeflediklerini bildirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da, Cumhurbaşkanı olarak KKTC ve Azerbaycan’a yapacağı gezilerden sonra üçüncü yurt dışı ziyaretini Galler’e yapacağı belirtildi.

İngiliz gazetesi bugün ’Sokaklarımızdaki yeni Cihatçı Tehdidi’ manşetli habere yer verdi.

Birkaç hafta içinde Cihatçıların İngiltere sokaklarında terör saldırıları yapmayı hedefledikleri iddiasına dikkat çeken Daily Express, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond’un, "İslam Devleti fanatikleri Amerikalı Gazeteci James Foley’nin öldürülmesi sonrası burada saldırı planları yapıyorlar" diye uyarıda bulunduğuna işaret etti.

Cardiff’te Eylül ayı başında yapılacak NATO zirvesinin güvenlik uzmanlarına göre olası hedef olduğunu vurgulayan Daily Express, Hammond’un uyarısında "İslam Devleti üyeleri, Irak ve Suriye çevrelerini Batı’ya saldırılar yapmak üzere kullandıkları bir üsse çevirerek terörist devlete döndü. İngiltere topraklarında bize saldırmaya kalkışacaklar" dediğine değindi.

"Teröristler İngiltere NATO Zirvesini hedefliyorlar" başlıklı yazıda, eski Dışişleri Bakanı Kim Howells’in, "ABD Başkanı Barack Obama’nın içlerinde bulunacağı dünya liderlerinin katılacağı Cardiff zirvesini teröristlerin hedeflemesi’ diye bir sorun yok. Cardiff bir hedef olacak. Bu tartışılmaz. Bu yüzden teröristlere karşı çok yoğun güvenlik önlemleri alındı. Zirvede imansızların olduğunu hesaplayarak Cardiff’i hedef seçebilirler" dediği belirtildi.

Bu arada Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, Cardiff’teki NATO zirvesinde, Batı’yı tehdit eden İslam Devleti’ne karşı alınacak önlemlerin tartışılacağı toplantılara katılacak. IŞİD terörünün gündemin esas konularından olacağı zirvede, Erdoğan’ın başta ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron olmak üzere NATO ülkelerinin Devlet Başkanlarıyla görüşmeler yapacağına dikkat çeken bazı kaynaklar programda bir değişiklik olmazsa Erdoğan’ın Barack Obama ile 45 dakika görüşeceğini ve zirvenin ardından ABD’ye gideceğini söyledi.

Zirve sırasında bazı aşırı dinci grupların, zirvenin yapılacağı Cardiff’te çeşitli protesto gösterileri yapması ve olaylar çıkması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı