CİHANGİR'DE POLİS DEHŞETİ

CİHANGİR'DE POLİS DEHŞETİ

Cihangir'de bir eylemciye yapılan sert müdahale, akıllara Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ı getirdi.

Taksim’de Gezi eylemlerinin yıldönümü için toplanan kalabalığa polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Cihangir’de ise bir eylemciye yönelik sert polis müdahalesi saniye saniye kaydedildi. Gezi eylemlerinin birinci yıldönümündeki protesto gösterilerine polis çok sert müdahalelerde bulundu. bu müdahalelerden bir tanesi de İstanbul Cihangir’de yaşandı.

Önce tek bir polis bir eylemciyi gözaltına almak istiyor. Eylemci direnince çevreden hem üniformalı hem de sivil polisler olay noktasına geliyor. Kasklı bir polis memuru hem tekmeyle hem de copla eylemciye saldırırken diğer polisler de yerde yatan eylemciye müdahale ediyor.

Eylemcinin üzerinde herhangi bir siyasal sembol ya da flama bulunmazken polis müdahalesi bir cep kamerası tarafından saniye saniye kaydedilerek sosyal paylaşım sitesi Instagram’da paylaşıldı. Bu görüntü akıllara Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında polis dayağı ile hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ı getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı