CİHANGİR'DE PATLAMA OLAN EV BAKIN KİMİN ÇIKTI

CİHANGİR'DE PATLAMA OLAN EV BAKIN KİMİN ÇIKTI

Patlamanın gerçekleştiği dairenin sahibi konsolosluk çalışanı çıktı.

BEYOĞLU Cihangir Defterdar Yokuşu Sokak'taki Safir Apartmanı'nda patlamanın meydana geldiği dairenin Yunanistan Başkonsolosluğu'nda görevli memur Katerina Helikopolou'ya (50) ait olduğu öğrenildi.

TATİTLE GİTMİŞ

Altı ay önce binanın en üst katındaki daireyi kiralayan Helikopolou'nun önceki gün tatil için İzmir'e gittiği belirtildi.

Patlamanın ardından Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Evangelos C. Sekerıs ve yardımcıları patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Görevlilerden ve esnaftan bilgi alan Başkonsolos Sekerıs ve konsolosluk görevlileri daha sonra olay yerinden ayrıldı.

BEYOĞLU, Cihangir, Firuzağa Meydanı Defterdar Sokak'ta 5 katlı binanın 5. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

YANGIN SÖNDÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

Olay yerine ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamanın ardından çıkan yangını itfaiye ekiplerinin söndürme çalışması devam ediyor.

MOLOZ İSABET ETTİ

Olayda etrafa yayıla molozların isabet ettiği bir taksinin şoförü Veysel Bulut ağır yaralandı. Yaralı Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Polisin olayla ilgili inclemesi devam ediyor.

ALEV ALEV YANDI

Olayın hemen ardından vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı . Görüntüde patlamanın ardından apartman dairesinden alevler yükseliyor.

SİMİTÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Patlamanın ardından olay yerinde inceleme yapan ekipler molozların altında kalan bir simitçinin de cesedine ulaştı.

DAİRENİN BOŞ OLDUĞU BELİRLENDİ

Olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Patlama nedeniyle binanın 5. katında yangın çıktı. Boş olduğu belirlenen dairedeki yangın yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu söndürüldü. Polis, sokak içerisini güvenlik şeridi çekti. Çevrede bulunan bazı vatandaşlar panik halinde kaçışırken bazı vatandaşlar da gözyaşlarını tutamadı.

"BOMBA GİBİ BİR ŞEY PATLADI AKLIM GİTTTİ"

Olay yeri inceleme ve bomba imha polisleri olay yerinde detaylı incelemelerde bulundu. Daha sonra sokak içerisindeki moloz parçaları belediye ekipleri tarafından temizlendi. Olayı gören tanıklar "Önce 'güm' diye bir ses geldi, arkasında yer sarsıldı. Bomba gibi bir şey patladı. Aklım gitti. O anda herkes kaçışmaya başladı. Beton blokları çocuğun arabasının üzerine indi. Üç beş dakika bekledikten sonra arabanın yanına gidip kapıları söktük. Çocuğu çıkarttık ama çocuğun durumu iyi değildi " diye konuştu.

POLİS OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı üzerinde duran polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı