Cihaner; Kendimi Solda Görüyorum

Cihaner; Kendimi Solda Görüyorum

“CHP’de henüz kanat diye adlandırılabilecek yapılar yok. Ulusalcılığı politik bir referans olarak kullanmamalıyız. Ben kendimi, solda görüyorum” dedi.

CHP’Lİ CİHANER; KCK, ERGENEKON, BALYOZ GİBİ DAVALARI SİYASİ SOYKIRIM OLARAK NİTELENDİRDİ
İddianameler çağı yaşıyoruz
 
 
Kamuoyunda daha çok “ulusalcı” olarak bilinen CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, “CHP’de henüz kanat diye adlandırılabilecek yapılar yok. Ulusalcılığı politik bir referans olarak kullanmamalıyız. Ben kendimi, solda görüyorum” dedi. KCK davasını “siyasi soykırım” olarak nitelendiren Cihaner, “Ergenekon, Balyoz, Devrimci Karargâh, hatta son zamanda buna RedHack davasını da dahil ediyorum, bu davaların tamamı istedikleri toplum tasarımını hayata geçirmek için özgürlükleri boğan davalar” görüşünü dile getirdi.
 
Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner, seçimlerde aday gösterilmemiş, YSK’nin kontenjan kullanılması yönündeki kararı üzerine Denizli’de “son dakika”da aday gösterilerek milletvekili seçilmişti. Son kurultayda da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almadı, ancak listeyi “delerek” PM’ye girdi. CHP’nin “ulusalcı” kanadından bilinen Cihaner’in sol çevrelerle ilişkileri de dikkat çekiyor. Nitekim, Odatv davasında tanık olarak dinlenen gazeteci Aslı Aydıntaşbaş’ın “Ulusalcı konuşacağını düşünmüştüm. Solcu olduğunu söyleyen, sosyolojiyi bilen, sosyalist jargonla konuşan biriydi” sözleri kamuoyuna yansıdı. Ergenekon, Balyoz davalarının yanı sıra KCK duruşmalarını da izliyor. Cihaner, son olarak RedHack duruşmasını izledi. Cihaner ayrıca, “Sosyalistlerin Meclisi” üyesi. Cihaner’le ulusalcı-solcu, eski-yeni CHP tartışmaları, anadilinde savunma hakkı ve Kılıçdaroğlu’na kırgın olup olmadığı konularında sohbet ettik.