'Çifte bayram yaşayacağız'

'Çifte bayram yaşayacağız'

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'in kardeşi Osman Haberal, ağabeyinin tahliye edilmesine çok sevindiğini belirterek, "Çok duyguluyum. Bu Ramazan'da çifte bayram yaşacağız" dedi.

Hakkında, 'Darbeye teşebbüs' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı Ergenekon davasında 12 yıl 6 ay hapis cezası alan Prof.Dr. Mehmet Haberal'in tutuklu bulunduğu süre gözönünde bulundurularak tahliye edilmesi seçim bölgesi Zonguldak'ta sevinçle karşılandı. Mehmet Haberal'in kardeşi inşaat mühendisi Osman Haberal, ağabeyinin tahliye haberini televizyondan öğrendi. Haberi öğrenir öğrenmez CHP Parti İl Teşkilatı'na gelen Haberal, tebrikleri kabul etti. Kardeş Haberal, cep telefonundan kendisini arayarak 'gözün aydın' dileklerini sunan arkadaşlarına teşekkür etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Osman Haberal, duruşmayı izlemek için dün akşam Silivri'ye giderken Zonguldak çıkışında polisler tarafından durdurularak geri gönderildiklerini hatırlatarak, "Çok duyguluyum. Bugün kararı sükunetle bekledik. Suçu olmayan, bu ülkeye çok büyük hizmetler yapan, babam da rahmetli olduğu için ailemizin büyüğü olan ağabeyim Mehmet Haberal tahliye oldu, çok sevinçliyiz, çok gururluyuz. Bu Ramazan Bayramı'nda aile olarak çifte bayram yaşayacağız. Ülke olarak çifte bayram yapma olanağımız yoktur. Çünkü tüm yurtseverler halen tutuklular ve korkunç cezalar aldılar" dedi.

Tahliye kararını çoktandır beklediklerini ifade eden Haberal, sözlerini şöyle tamamladı: "Çünkü ağabeyime 185 soru soruldu. Hiçbir zaman 'terör örgütü' lafı geçmeyen sorular sorularak cevapları verilmiştir. Bu kararı bekliyorduk. Bu karar çok da geç kaldı. Bu karar hiç olmamalıydı, çok geç kalınmış bir karardır ama adalet geç de olsa yerini bulmuştur. Şu anda ne zaman tahliye olacağı konusunda haber bekliyoruz. İl Başkanımız Halil Furat bir program yaparsa ailenin ferdi olarak destek vereceğiz. Ağabeyim Zonguldak'a mutlaka gelecek. Belki yarın, belki bayramda gelecek ama şu anda net bir şey yok."

BURUK SEVİNÇ

CHP İl Başkanı Halil Furat, mahkemenin verdiği kararları duydukça üzüldüklerini Mehmet Haberal'in tahliye edilmesiyle bu üzüntülerinin buruk bir sevince dönüştüğünü söyledi. Furat, "Verilen kararları duydukça üzüldük ama hocamızın cezasıyla üzüntümüz bir nebze olsun mutluluğa dönüştü. Hocamızın özgürlüğe kavuşması bizi mutlu etti. Diğer milletvekilimiz Mustafa Balbay ve diğer vatanseverlerin büyük cezalar alması bizleri üzdü" dedi.

Partililer, Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan CHP İl Başkanlığı binasına Mehmet Haberal'in de fotoğrafının bulunduğu 'Vekilimizi istiyoruz. Zonguldak halkı' yazılı afiş astı.

HABERAL'IN MEMLEKETİNDE HORONLU KUTLAMA

Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tahliye kararı memleketi Rize’nin Pazar İlçesi’nde hemşehrileri tarafında horonla kutlandı. 

Pazar İlçesi Subaşı Köyü’nden olan Haberal’ın tahliye kararının ardından akrabaları ve hemşehrilerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik grup ilçe meydanında toplandı. Yöresel çalgılardan tulum eşliğinde horon oynayan vatandaşlar, “Silivri duysun, oynayın uşaklar” diye tempo tutu. Haberal’ın hemşehrilerinden bir kısmı daha sonra tahliye olacak olan Haberal’ı karşılamak üzere otobüsle Silivri’ye hareket etti.