ÇİÇEKÇİYE ÇARPARAK ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU 87 GÜN KAÇTI

ÇİÇEKÇİYE ÇARPARAK ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU 87 GÜN KAÇTI

87 gün sonra teslim olması elbette önemli. Ama 'O sürücü kaza günü alkollü müydü, yoksa uyuşturucu mu kullanmıştı?'

İSTANBUL Bağdat Caddesi'nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya çarparak ölümüne neden olan zanlı Murathan Ö.'nün 87 gün sonra teslim olması, Kaya'nın İzmir'de yaşayan ailesinde buruk sevinç yaşattı.

ÇARPTI, ÖLDÜRDÜ 87 GÜN KAÇTI

Olayın kaza değil cinayet olduğunu savunan kardeş Cengiz Kaya, sürücü Murathan Ö.'nün, kaza günü alkollü mü yoksa uyuşturucu mu kullandığına yönelik şüpheleri hiçbir zaman üzerinden atamayacağını söyledi.

Geçen 11 Temmuz'da meydana gelen kazada, otomobiliyle yol kenarında çiçek satan Mehmet Emin Kaya'ya (34) çarparak öldüren hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Ö. (19), ardından ortadan kayboldu. Mehmet Emin Kaya'nın ailesinin tüm çağrılarına rağmen yakalanamayan Murathan Ö., kazadan 87 gün sonra bugün Anadolu Adliyesi'ne gidip teslim oldu. Murathan Ö., ifadesinin ardından tutuklama istemiyle de mahkemeye sevk edildi.

BURUK SEVİNÇ YAŞATTI

Murathan Ö.'ün yakalanmasından sonra, Kaya'nın İzmir'de yaşayan ailesi de buruk bir sevinç yaşadı. Kemalpaşa İlçesi'nde Sosyal Bilgiler öğretmeni olan kardeşi Cengiz Kaya, "Şu anda aslında ne düşüneceğimi bilmiyorum. Sevineyim mi yoksa üzüleyim mi bilmiyorum. 87 gün sonra teslim olması elbette önemli. Ama 'O sürücü kaza günü alkollü müydü, yoksa uyuşturucu mu kullanmıştı?' sorularının cevaplarını hiçbir zaman alamayacağız. İnandırıcı da olmayacak zaten" dedi.

KAÇMASAYDI HASTANEYE GÖTÜRSEYDİ

Kazadan sonra kaçmasının ve ailesinin açıklamalarının kendilerini üzdüğünü de anlatan Cengiz Kaya, "Kazadan sonra sürücü Murathan Ö., eğer kaçmasaydı, ağabeyimin başında dursaydı, onu hastaneye götürseydi, ya da gidip teslim olsaydı, ailesi o kırıcı açıklamaları yapmasaydı bugünkü gibi düşünmezdim. Ama şimdi içimde kızgınlık var. Öfke var. Dediğim gibi bu kanunlar önünde bir kaza olabilir. Ama bizim için bir kaza değil, cinayettir. Bu kazanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Murathan Ö.'nün, en ağır cezayı alması için çabalayacağız" dedi.

ÇARPIP KAÇANA CEZA YOK

Kazanın yetkililer için örnek olması gerektiğini ve bunun için de çağrı yaptığını vurgulayan Cengiz Kaya, "Türkiye'de elbette kazalar olacak. Ama kanunlarda, çarpım kaçmayla ilgili hiçbiri düzenleme yok. Sürücünün çarpıp kaçması sadece tutuklanıp tutuklanmamasıyla ilgili bir konu. Ama yetkililere bu konuyu ele almalı. Böyle davranan sürücüler için önlemler alınmalı. Trafik kazasıyla ilgili cezalar da arttırılmalı" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı