CIA Silahları Türkiye'den Muhaliflere Teslim Ediliyor

CIA Silahları Türkiye'den Muhaliflere Teslim Ediliyor

İSYANCILARA CİA SİLAHLARI TESLİME BAŞLANDI

Washington Post, ABD yetkililerine dayanarak CIA’nın son iki hafta isyancılara “öldürücü” yardımı teslim etmeye başladığını duyurduğu geniş haberinde silahların “Türkiye ve Ürdün’deki gizli üslerin aracılığıyla sevkedileceğini” öne sürdü.
ABD’nin dış istihbarat örgütü CIA’nın, aylarca süren gecikmeden sonra Obama Yönetiminin Suriyeli isyancılara söz verdiği silah teslimatlarına başladığı bildiriliyor. Washington Post gazetesi, ABD yetkililerine dayanarak verdiği haberde sevkıyatın “Türkiye ve Ürdün’deki gizli üsler aracılığıyla sevk edileceğini” savundu.
Washington Post gazetesi “ABD silahları, Suriyeli isyancılara ulaşıyor”başlığını taşıyan geniş haberinde “ABD yetkilileri ve Suriyeli şahsiyetlerine göre, CİA, aylarca süren bir gecikmenin ardından Obama yönetimin söz verdiği öldürücü (silah) yardımı Suriye’deki isyancılara teslim etmeye başladı” diye girdi.
 
-“ABD’NİN SAVAŞTAKİ ROLÜNDE BÜYÜK TIRMANMA”-
 
Sevk edilen silahların Suriye’ye son iki hafta akmaya başladığını kaydeden gazete, buna eş zamanlı olarak da ABD Dışişleri Bakanlığının da öldürücü olmayan yardım çerçevesinde araçlar ve sofistike ekipmanın teslimatını sürdürdüğünü belirterek “materyal akışı, ABD’nin Suriye’deki iç savaş rolündeki büyük bir tırmanmaya vurgu yapıyor” yorumunu da yaptı.
 
-“GENERAL İDRİS’İN GÜÇLERİNE YÖNELİK”-
 
ABD yetkililerinin yapılan sevkıyatların isyancıları güçlendireceği umduklarını kaydeden gazete, son çabanın General Salim İdris’in komutası altındaki isyancıları desteklemeye yönelik olduğunu da belirtti.
ABD’li gazete “Dışişleri Bakanlığı öldürücü olmayan yardımı koordine ederken CIA, silah ve diğer öldürücü ekipmanın sevkıyatını kontrol ediyor” dediği haberinde Suriye muhalefetinin bir yetkisine atfen “ABD istihbarat personeli, uzun bir süre önce söz verilen hafif silahları ve cephaneyi son iki haftada isyancı gruplara teslim etmeye başladı” diye yazdı.
 
-“WASHİNGTON HALA TANK VE UÇAK SAVAR TESLİM ETMEYE İSTEKSİZ”-
 
Aynı yetkilinin Washington’un isyancıların en çok istedikleri tank ve uçak savaş silahları sağlama konusunda hala isteksiz olduğunu söylediğini de aktaran gazete şöyle devam etti:
“CİA’nın sevkıyatları, teşkilatın, Suudi Arabistan ve Katar dahil olmak üzere Ortadoğu ülkelerine, ılımlı Suriyeli isyancı güçlerine silah yönlendirmeye yardımcı olmaya çalıştığı son bir yıl süresinde genişletilen, Türkiye ve Ürdün’deki gizli üslerden oluşan bir ağ aracılığıyla akıtılacak.”
 
-CIA YORUM YAPMADI-
Bu arada, WPost, CIA’nın herhangi bir yorum yapmaktan kaçındığına dikkat çekildiği haberde ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye’ye yardımı ile ilgili kıdemli danışmanı Mark Ward’ın Türkiye’nin güneydoğusunda “iki düzine diplomat ve yardım görevlisinden oluşan bir ekip oluşturmasından önce” Washington’un kamyonlarca Suriyeli isyancılara taşınan gıda ve ilaçları ödemekten pek fazla bir şey yapmadığını anlattı.