CHP’YE İNTERNETTEN ÜYE OLABİLECEKSİNİZ

CHP’YE İNTERNETTEN ÜYE OLABİLECEKSİNİZ

İşte CHP Kurultayı'nda Yapılan Tüzük Değişiklikleri

CHP Kurultayı'nda tüzükte de değişiklik yapılacak. Birgün’ün haberine göre; Bülent Tezcan’ın açıkladığı tüzük değişikliği şöyle:

-Parti üyesinin, bir başka partiden adaylık başvurusunda bulunursa disiplin işlemine gerek olmaksızın ismi partiden silinebilecek.

-Seçimden bir yıl önce teşkilatlarda görevden boşalma olması halinde il içi olağanüstü kurultay yerine atanacaklar olağan kurultaya kadar görev yapabilecek.

-Milletvekili adaylıkları belirlenirken, kadınların ve gençlerin TBMM'de temsiline özen gösterilecek.

-Milletvekili aday belirlenmesinde merkez yoklaması yapılmasına karar verilen yerlerde, eğilim yoklaması yöntemleri kullanılabilecek.

- İnternet üzerinden partiye üye olmanın önü açılacak. Ayrıca halen sadece ilçe başkanları tarafından yapılan üye alım işlemlerinin, il başkanları tarafından da yapılmasının önü açılacak.

- Üyelik konusunda bir başka yenilik ise, aktif/pasif üyelik kavramının getirilmesi oldu. Aidatını ödemeyen üyenin, seçme ve seçilme hakkı elinden alınacak. Parti yetkilileri, aidatın çok cüzi olduğunu, ancak partililer açısından "aidiyet göstergesi" olarak önem taşıdığını belirtiyorlar. Bu nedenle, böyle bir değişikliğin önünün açıldığını ifade ediyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı