CHP;NÜKLEER SANTRALI DURDURACAĞIZ

CHP;NÜKLEER SANTRALI DURDURACAĞIZ

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Milletvekili adayı Fikri Sağlar, iktidara gelmeleri halinde Akkuyu Nükleer Santral yapımını durduracaklarını belirterek, "Akkuyu Nükleer Santrali bu bölge için çok tehlikeli...

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Milletvekili adayı Fikri Sağlar, iktidara gelmeleri halinde Akkuyu Nükleer Santral yapımını durduracaklarını belirterek, "Akkuyu Nükleer Santrali bu bölge için çok tehlikeli bir yatırımdır. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren inşaatını durduracağız" dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASINI İPTAL EDECEĞİZ

Büyükşehir Yasası'ndaki uygulamada aksaklıkların çıktığına dikkat çeken Sağlar, "Bunun içinde iktidara geldiğimizde ilk fırsatta Büyükşehir Yasası'nı iptal edeceğiz. Beldelere belediyelik hakkını geri vereceğiz. Büyükşehir Yasası ile mahalle olan köylerimiz de eskisi gibi köy olacak" diye konuştu.

SİLİFKE 2. BODRUM OLABİLİR

Silifke’nin Asya, Afrika ve Avrupa üçgeninde Bodrum gibi sahil ve turizm kenti olabileceğini ifade eden Sağlar, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ın bu konudaki tutumunu eleştirerek şunları söyledi: "Bu fırsatı, bölgeye yapılan ve burayı turizmden uzaklaştıran SEKA Kâğıt Fabrikası'nın Taşucu’na yapılmasıyla kaybettik. Yoksa ben Mersin’den Anamur’a kadar Kültür ve Turizm Bakanı olduğum dönemde 6 adet marina yaptım. Düşüncem Suriye, Mısır, Kuzey Afrika ve Akdeniz bölgesinde dolaşan 80 bin yatın bölgemizdeki bu marinalarda konaklamasıydı. Turizmde en büyük gelir yat turizmindendir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı