CHP'nin Seçmen Kütüğü Kâbusu

CHP'nin Seçmen Kütüğü Kâbusu

CHP, 2010 yılında gerçekleşen referandumda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmen kütüğünde adının olmaması nedeniyle oy kullanamamasından sonra hareketlendirdiği seçmen kütüğüne üyelerin kaydının tam olarak da yerine getirilmediği ortaya çıktı. CHP'n


Yerel seçimler yaklaşırken CHP’de yeni bir sıkıntı ortaya çıktı. CHP’den 2 bin 220 üye sandık görevlisi olacak, ancak bu kişilerin henüz seçmen kütüğüne kayıtlı olmadıkları öne sürüldü. İş bununla da kalmadı, ayrıca 27 binden fazla parti üyesinin de seçmen kütüğünde kayıtlı olmadığı ortaya çıktı.

Hatırlanacağı üzere, 2010 yılındaki referandumda Kemal Kılıçdaroğlu seçmen kütüğünde adı olmadığı için oy kullanamamıştı.

CHP aynı hataya bir kez daha ve toplu halde düşmemek için teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Adnan Keskin ile Emrehan Halıcı ve Bilhun Tamaylıgil tarafından hazırlanan ve imzalanan bir genelgeyle, seçmen kütüğünde ismi bulunmayan üyelerin bir an önce kayıtlarının yapılması istendi.

Keskin, Tamaylıgil ve Halıcı tarafından imzalanan genelgede, “YSK’dan temin edilen seçmen bilgilerinde yapılan ilk değerlendirmelerde 27 bin 515 üyemizin ve 2 bin 219 sandık çevresi sorumlusunun seçmen kaydının bulunmadığı görülmüştür. Askı döneminin sınırlı olmasından dolayı, ilgili üyelerimizin seçmen kayıtlarının ivedilikle yapılması önemlidir,” denildi.

Seçmen kütüğünde adı bulunmayan CHP’lilerin en çok İstanbul’da bulunduğu belirlendi.